Idag, har jag lagat formodligen säsongens sista kantarellmacka. Krispigt nystekt och härligt krämig. Trodde, faktiskt, att kantarellerna var slut för i år. Men nu säger min granne att hon har sett kantareller på ICA. Och det finns de som säger att det finns svamp i skogen. Gör det?
Du kan laga samma macka med både trattisar eller trumpetsvamp. Eller varför inte testa Karl Johan? Använd gärna mitt receptet nedan!
Ses snart igen och då blir det pumpa!
Krämiga kantarellsmörgåsar
Till: 4 port Tid: 25 minuter
1 liter rensade kantareller
1 gul lök
3 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
flingsalt
4 skivor brioche
nymalen svartpeppar
färska örter till garnering
Gör så här:
- Dela stora svampar i bitar. Skala och skiva löken fint.
- Fräs löken mjuk i smöret 3 minuter. Tillsätt kantarellerna och stek de knapriga ca 10 minuter. Ta upp på en tallrik.
3.Häll grädden i pannan och koka den ca 3 minuter, tills den tjocknar något. Tillsätt svampen och koka upp
under omrörning. Salta.
- Rosta brödskivorna och toppa dem med svampen. Peppra och garnera med örterna.