GALA magasin
You Are Reading
Rockbjörnen – 2022
0
Blogg - Therése Neaimé

Rockbjörnen – 2022

Rockbjörnen – 2022!
Ännu en kväll att minnas. Ett succéevent signerad Wonderland – 360 Event. 
En afton då Aftonbladet och svenska folkets pris delas ut till årets bästa musik. En färgsprakande fest där artister och de många inbjudna gästerna åter igen kunde samlas under ett och samma ”tak”. För att fira, skratta och umgås. Något som för mindre än tre år sedan togs för givet men som sedan mars 2019 blivit något att längta efter. Ja, jag syftar så klart till den pandemi som så länge höll just nöjesbranschen i sitt järngrepp.
Gårdagen blev ännu ett Cinderella moment för undertecknad. Att få klä sig i den finaste av  kreationer signerad unika designern Sara Poul. Denna gång i form av ett silver fodral med öppen rygg. Som en kul kuriosa kanske skall tilläggas att fodralet mer eller mindre syddes klart direkt på min kropp. Och detta med endast ca 30 minuter kvar till eventets början. Varför inte leva chansa lite? Gillar att improvisera. Men fint blev det. Och klart i tid dessutom. Tacksam. Lycklig över att få göra entré på den för kvällen gula mattan.
Vinnare Rockbjörnen 2022 blev följande: 
  • Årets kvinnliga artist: Miss Li
  • Årets manliga artist: Benjamin Ingrosso
  • Årets grupp: Abba
  • Årets genombrott: Cornelia Jakobs
  • Årets svenska låt: ”Hold me closer” – Cornelia Jakobs
  • Årets utländska låt: ”Bad habits” – Ed Sheeran
  • Årets fans: Benjamin Ingrosso fans

För er som inte riktigt känner till Rockbjörnen betydelse för just musikbranschen och dess många aktörer ska nämnas att det är Aftonbladet och svenska folkets pris till årets bästa musik. Rockbjörnen etablerades 1979 och delas ut i sju kategorier: Årets svenska kvinnliga artist, Årets svenska manliga artist, Årets svenska grupp, Årets genombrott, Årets svenska låt, Årets utländska låt och Årets bästa fans. Enväldig jury är svenska folket som röstar fram såväl finalister som vinnare.

Måtte vi alla få mötas i ett lika efterlängtat event även nästa år och vid samma tidpunkt. med eller utan glitterfodral.

Bild 1 och 2 nedan av Cawa Media

Resterande bilder – privata.

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."