GALA magasin
You Are Reading
Viktigheten i att fortsätta leka!
0
Blogg - Therése Neaimé

Viktigheten i att fortsätta leka!

Viktigheten i att fortsätta LEKA!


Fick frågan häromdagen vad mitt mål för resten av 2021 är? Mitt svar var lika självklart som enkelt!
– Att peppa fler att våga leka sig genom livet!
Kanske provocerar dessa ord fler än en person men det känns så enormt viktigt att få göra just det. Peppa fler.

Just i förrgår natt stannade jag uppe till kl 01.00 för att någon behövde mig till just det. Ett pepptalk. Eller som jag hellre skulle kalla det; ett samtal med möjlig öppning till nya perspektiv i livet!

För hur många är det inte som lever sina liv för någon annan?? Vilket i och för sig kan vara hedersamt på många sätt men inte om man själv blir olycklig på kuppen!
Hur många lever helt sina liv efter vad andra ska tycka? Hur många låter sina rädslor om att inte räcka till eller tex inte kunna hitta någon ny att älskas av styra? En rädsla över att inte bli ensam så stark att man istället väljer att stanna i något som varit destruktivt under en lång tid!!
Många tänker jag. Alldeles för många!

Som jag tidigare nämnt tar jag, som konsult och livscoach, ibland emot så många som 10 samtal i veckan. Och efter nästan mer än 1500 samtal under de senaste 3 åren så vet jag att detta tyvärr är sant. Sorgligt men sant.

Så, som så ofta förr löd mitt råd till personen som jag samtalade med igår lika klart.
– Leta fram en bild på dig själv som 3-4 åring. Den där bilden som fortfarande innehåller det där vackert naiva synsättet hos ett barn där allt fortfarande är möjligt!! En bild från en svunnen tid där inget ännu gått i kras eller blivit naggat i kanterna av livets många utmaningar! Dröj dig kvar vid bilden tills du minns känslan av ditt hopp och din framtidstro! Precis som den kändes då!

Fråga sedan dig själv, som barn, vad du/hen, vill? Svaret brukar komma ganska enkelt. – Jag vill LEKA!! Jag vill ha kul!! Jag vill bli sedd och ha många vänner! Jag vill kunna springa och vara frisk! Jag vill vara lycklig…

Så hur kommer det sig att denna nästan självklara livssyn bleknar bort hos så väldigt många allteftersom åren går? Varför omger vi oss med så många måsten? Och än värre, låter andra bestämma vår framtid!

Så, för att summera. Rådet till min vän blev helt enkelt att i fortsättning fråga sig själv;

– Vad vill jag?? Bara jag? Vad gör mig glad? På riktigt! Oavsett vad andra tycker!
Och sedan upprepa dessa ord så snart vildenheten tar över vardagen för att, även om långsamt, kunna ändra sin livsstil. Förhoppningsvis något som leder till mer lycka och tilltro till den egna personen.

Livet är till för att, så ofta det går, ”Leka”! Men vad det än må vara som gör dig glad. Jag förstår att det inte alltid är möjligt. Jag är inte naiv. Jag är själv ensamstående med 3 små barn. Jag dribblar ett rätt galet livspussel, 2 st hem och landställe. Hund och karriär… men… jag har också genom åren blivit väldigt bra på att också ta mig tid för lek och att gå min egen väg!! För vem tackar dig egentligen senare if you didn’t????

Bjuder på denna bild. Kanske retar den någon men tanken är att den istället ska inspirera något att tänka; ”kan hon så kan jag”!
3 barn senare och inte längre purung 😉🙃 så är saker ändå möjliga med en stark vilja. En vilja att ta för sig i livet. Att fortsätta nära sin önskan om att, så ofta det är möjligt, vilka nå sin egen högsta potential! 🥰🙏


About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."