GALA magasin
You Are Reading
Vårens utropstecken på påskbordet!
0
Mat & dryck

Vårens utropstecken på påskbordet!

Påsksnaps

Skåla in våren med en akvavit lika blommig som våren själv. Gullmunn Fleur-de-Lis är det senaste tillskottet till påskbordet, med välkomnande blommiga smaker från ljung, johannesört och irisrot.

Med några få veckor kvar till årets påskfirande innebär också att vi närmar oss årets första, och kanske bästa, högtidsbord. Påskbordet, som traditionellt sett domineras av ägg och sill, är en färgglad tillställning med fjädrar, påskägg och vårblommor. I år introduceras dessutom en snaps med smak av vår, att ackompanjeras med äggen och sillen.

Gullmunn Fleur-de-Lis är en norsk akvavit vars smaker blomstrar, lika mycket som de vackra illustrationer som pryder dess flaska. Irisblomman, som rättmätigt också kallas ”vårens utropstecken”, gör sig påmind både i dryckens doft och smak, vilket gör den till ett välkomnat tillskott till påskfirandet.

Akvavit har sedan länge präglat den skandinaviska dryckeskulturen och Fleur-de-Lis är inget undantag. Den milda och ljuva smaken kommer från noggrant utvalda örter från den skandinaviska naturen, med ljung, johannesört och irisrot. Drycken bär också på söta ek-toner som en följd av de 10 månader den vilar på nya bourbonfat. Fleur-de-Lis är startskottet för Gullmunns etablering på marknaden. Destillatörerna bakom akvaviten, Marthe Bohn och Matt Ensor på Oslos Hantverksdestilleri, har båda ett starkt intresse för natur, dryck och lokala råvaror.

– Destillering är ett vackert hantverk fyllt av passion, något jag vill ska reflekteras i Gullmunn Fleur-de-Lis. Vi tillsätter varken färgämnen eller socker för att drycken skall bli trogen sin natur och bibehålla sin naturligt färglösa nyans. Smak är trots allt oberoende av ”smink”, säger Marthe Bohn.

Gullmunn Fleur-de-Lis släpps i en begränsad upplaga, med endast 5 000 flaskor per år.

Gullmun Fleur-de-Lis:

Pris: 329 kronor.

Storlek: 50 cl

Alkoholprocent: 38%

Artikelnummer: 8176702