GALA magasin
You Are Reading
Tusse avslöjad som årets Sommarskugga
0
GALA kidz

Tusse avslöjad som årets Sommarskugga

Ända sedan april har jakten på årets Sommarskugga pågått på SVT Barn, och i dagens avsnitt av Sommarlov lyckades äntligen programledarna avslöja vem som busat med dem hela sommaren! I den ikoniska svarta skuggdräkten gömde sig ingen mindre än artisten Tusse.

Tusse, Tousin Michael Chiza, om att han är årets Sommarskugga:
– Det känns overkligt för det är en hemlighet jag gått med såååå länge utan att kunna berätta för någon. Nu släpper hela nervositeten. Det har varit fantastiskt med alla barn som hela tiden har gissat och som älskar Skuggan och alla bus. Känner mig faktiskt lite ledsen över att det är färdigbusat nu. Jag vill busa mer! Det är inte ofta man får busa så här mycket.

Programledaren Alex Hermansson om årets Sommarskugga:
– Jag fick en superchock och blev verkligen överraskad. Jag bara skrattade och det var underbart härligt. Jag var inne på att det skulle vara Oscar Zia så jag blev riktigt förvånad.

Några av de andra skuggmisstänkta under sommaren har varit Farah Abadi, Oscar Zia, Tomu och Olof Ensten (Olof Wretling). En omröstning i DUO-appen visade att Oscar Zia var den som var mest misstänkt bland tittarna. Tomu kom på andra plats och tätt efter låg Tusse.

Det har strömmat in tusentals med teckningar från barn runt om i Sverige som har gissat och kommit med förslag hur man bäst fångar Sommarskuggan. Årets Sommarskugga har haft extra starka buskrafter och när programledarna skulle få av dräkten med hjälp av ett lösenord från Chefen så krävdes det att hela publiken var med och ropade för att de skulle lyckas.

I höstas gick chefen på SVT Barn ut med en jobbannons och det kom in nästan 100 ansökningar från personer som ville ha jobbet. Det var allt från förskolepedagoger, trollkarlar, programledare och youtubers, till artister och idrottsstjärnor.

– Uppdraget som Sommarskuggan nr 7 passar Tusse som handen i skuggslemshandsken. Han är så älskad av våra tittare, han är en fantastisk sångare, en inspiratör och framför allt en glädjespridare av rang som har nära till bus. Vi kände direkt att Tusse som Sommarskuggan nr 7 var den finaste present vi kunde ge Sveriges barn den här våren och sommaren, säger Anna-Maria Nildén projektledare för Sommarskugganserien och tillägger:
– De andra misstänkta är dock goda kandidater till att bli kommande Sommarskuggor.

Årets Sommarskugga avslöjad! Dante Zia, Ida On, Tusse och Alex Hermansson

Vem är Sommarskuggan?

Sommmarskuggan är en karaktär på SVT Barn som blivit omåttligt populär bland Sveriges barn. Det är en magisk dräkt som ger bäraren magiska buskrafter. Varje år är det en känd profil som gömt sig i dräkren och Sveriges barn hjälper Sommarlovsgänget att fånga och avslöja Sommarskuggan.

Sommarskuggan tidigare år:
2021 Kapten Doris/Marianne Mörck
2020 David Sundin
2019 Hasse Andersson
2018 Caroline Hermansson
2017 Malin Olsson
2016 Chefen på SVT Barn/Jonas Karlström Hay

Sommarlovs sänds i SVT Barn och SVT Play varje dag fram till 19 augusti

Foto: Mattias Ankrah/SVT