GALA magasin
You Are Reading
Ny säsong av Bäckström – inspelningen startar idag
0
Film & TV

Ny säsong av Bäckström – inspelningen startar idag

Inspelningen av en tredje säsong av tittarfavoriten Bäckström startar i Göteborg idag. I säsong 3 tar sig mästerdetektiven Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) an sitt hittills enda olösta fall, mordet på hans barndomskärlek Sally. Utredningen för honom snart till Palma på Mallorca där resan tar en oväntad vändning när en man hittas mördad i hotellpoolen.

– Bäckström med sällskap drar söderut i denna säsong! En weekendresa som naturligtvis hamnar på polisens konto och där ledningen till slut undrar hur lång kan en weekend vara? Uppenbarligen hur lång som helst med hjälp av diverse lögner! Världens bästa mordutredare tenderar att också bli världens största lögnare. Men även om lögnerna numera lätt genomskådas så skiter väl Bäckström i det! Att ljuga helt öppet är ju en konst i sig! Eller?, säger Kjell Bergqvist.

Den tredje säsongen av Bäckström är fritt baserad på Leif GW Perssons karaktär Evert Bäckström och inspirerad av boken Linda – som i Lindamordet. Inspiration är också hämtad från den verkliga utredningen som polisen valt att kalla ”Operation Playa”.

Världens bäste mordutredare, kriminalkommissarie Evert Bäckström, får ingen ro. Hans enda olösta fall, mordet på hans barndomskärlek Sally, tynger hans samvete.

I hopp om att hitta ledtrådar i Sallyfallet reser Bäckström till Palma på Mallorca tillsammans med kollegan Niemi (Rolf Lydahl) och hans dotter Alice (Mira Lydahl). Storsint, som han är, tar han också med sig grannpojken Edvin (Elvis Stegemar). Alla behöver de en välförtjänt semester. I bakhuvudet har han också på agendan att besöka Iris, Sallys kusin som numera är bosatt på ön. De checkar in på ett lägenhetshotell som drivs av Tussan (Helena Bergström), mamma till poliskollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). Men snart har Bäckström ett nytt fall att ta sig an när en man hittas mördad i hotellpoolen. Det visar sig att mannen varit en del av ”Operation Palma”. En avancerad under-cover-operation där tre svenska poliser, under ledning av åklagare Xenia Wall (Julia Marco Nord), kartlägger en svensk knarkliga som smugglar droger från Sydamerika via Palma till Sverige.

Inom kort befinner sig hans svenska spaningsgrupp från Stockholm med Ankan och Olzzon & Olsson (Peshang Rad, Philip Berg) på Mallorca för att bistå i att finna mördaren. Även Toivonen (Pekka Strang) beger sig till Palma men för att hämta hem Bäckström som ljuger som en häst travar och egentligen ska bistå Toivonen på Stockholmskontoret.

Parallellt spökar Sally i Bäckströms sinne och utredningen visar snart att fallen har beröringspunkter. Kanske kan Bäckström slå två mördarflugor i en smäll och äntligen bli ”Mr. 100 % uppklarade fall”. Men är det verkligen det avslut Bäckström behöver för att få ro?

– Det känns otroligt spännande att äntligen få komma igång med ytterligare en säsong av tittarsuccén Bäckström, säger Niva Westlin Dahl. Bäckström har verkligen lyckats omfamna en både stor och trogen publik med sin helt unika ton och en stor dos humor.

Bäckström säsong 3 beräknas ha premiär på C More under 2024.

Foto: Danne Ohlsson/TV4/C More