GALA magasin
You Are Reading
Storfilmen ”Heat” från 1995 får uppföljare i bokform
0
Boktips

Storfilmen ”Heat” från 1995 får uppföljare i bokform

Heat från 1995 med Robert De Niro, Al Pacino och Val Kilmer i huvudrollerna blev en omedelbar succé och är filmen då De Niro och Pacino för första gången möttes på vita duken i en gemensam scen. Nu kommer fortsättningen i boken Heat 2 som tar vid där filmen slutar.

Om boken;

Dagen efter uppgörelsen i filmen Heat, gömmer sig Chris (Val Kilmer) i Koreatown. Skadad och desperat försöker han komma ut från Los Angeles medan han är jagad av LAPD-polisen Vincent Hanna (Al Pacino). Några timmar tidigare dödade Vincent Chris vapenbroder Neil (Robert De Niro) under en skottlossning på LAX:s startbanor. Nu är Vincent beslutsam att döda Chris, den sista överlevande i Neils gäng.

1988, sju år tidigare, styr Chris och Neil droghandeln från västkusten ner till mexikanska gränsen och sedan in i Chicago. Våghalsade och drivna drar de in tonvis med pengar och lever livets glada dagar. Kokainstinna Chicagomordutredaren Vincent – en man med sitt eget mörka förflutna – bestämmer sig för att ensam jaga dessa män när deras våldsvåg har gått för långt.

Releasedatum 2023-12-05

OM FÖRFATTAREN

Michael Mann är en av världens främste filmskapare, som här debuterar som spänningsförfattare. Fyrfaldigt Oscarsnominerad för filmer som Den siste mohikanen, The Insider, Ali och Collateral.

Meg Gardiner är medförfattare och en hyllad thrillerförfattare.