GALA magasin
You Are Reading
Christin Kashou är årets vinnare av Sveriges mästerkock
0
Boktips

Christin Kashou är årets vinnare av Sveriges mästerkock

Christin Kashou

Det blev 24-åriga Christin Kashou som kammade hem segern i årets final av Sveriges mästerkock. I och med vinsten ger hon nu ut boken ”Mina asiatiska favoritrecept” på Bonnier Fakta. Boken är fylld med inspirerande recept på allt från dumplings och buljonger till asiatiska smårätter – ja, Christins asiatiska favoriter helt enkelt. Boken utkommer på Bonnier Fakta den 8 april 2021.

Christin Kashou

– Det är mat som för människor samman, och mat och matlagning har alltid varit en central del av mitt liv. Det finns inget så spännande som att lära mig mer om andra länders matkulturer, säger Christin.

Med boken Mina asiatiska favoritrecept vill Christin förmedla sin kärlek till det ostasiatiska köket. Boken är fylld med smakintensiva recept rika på kryddor, umami och fermenterade grönsaker. Och här finns kapitel för ramen, dumplings, smårätter och varmrätter men även tips på middagskompositioner, ett kapitel om råvaror och sidorätter.

Christin Kashou

– Att vara med i Sveriges Mästerkock är något av det bästa jag någonsin gjort! Att stå i final och sedan få titulera sig som Sveriges Mästerkock 2021, det trodde jag aldrig var möjligt och det är en nästintill obeskrivlig känsla som rusar genom kroppen när jag säger det högt. Resan har fått mig att inse att jag ska göra det jag tycker är kul och älskar – följa min passion i livet. Nu lägger jag juristkarriären på hyllan och ska syssla med mat på heltid, säger Christin.

Christin Kashou

Om Christin Kashou
Christin Kashou imponerade stort på mästerkockjuryn med sin ramenbuljong som tog henne hela vägen till mästerkocksköket i Gävle. Hon är nyutexaminerad jurist men har i och med vinsten i Sveriges mästerkock valt att följa sina drömmar och ägna sig åt mat på heltid. Hon är uppväxt i Upplands Väsby, norr om Stockholm, men bor nu i Solna.