GALA magasin
You Are Reading
Stockholm International Fashion Fair 2021
0
Blogg - Therése Neaimé

Stockholm International Fashion Fair 2021

Stockholm International Fashion Fair 2021 – 4: e upplagans Mode berättar historier om kulturer och arv.

Stockholm International Fashion Fair är ett unikt koncept som syftar till att utforska kulturer genom mode. I lördags hölls den 4:e upplagan på fashionabla Nationalmuseet i Stockholm. Ett event där jag själv hade äran att medverka som både gästartist och modell. Att ännu en gång få inta scenen i dessa enormt vackra lokaler iförd vacker design från unika designern Imane Belmkaddem kan bäst beskrivas som ännu ett ”Cinderella moment”. Kreativiteten och färgprakten visade inga gränser när själva modeshowen drog igång och många var de oerhört vackra kreationer som visades upp denna dag. Att sedan få framföra min egen låt ”Dance Love” som även vunnit pris i Hollywood för bästa låt tidigare i år kändes som en ära i detta högst kulturella sammanhang.

In-Ter-Art, ett evenemangs- och kommunikationsföretag som grundades av Imane Belmkaddem, anordnade detta evenemang för att marknadsföra Sverige och Stockholm som en stad för världen;

– Det är därför vi varje år väljer ett museum och mytiska platser som representerar en del av stadens kulturarv (Historiska Museet för de tidigare åren och Nationalmuseum för denna nya upplaga). I år bjöd vi in kända designers från hela världen med möjlighet att presentera sina olika kulturer genom mode och design. Syftet med detta är mer mångfald och kulturellt utbyte inom modeindustrin i Sverige. Den andra vinkeln är kvinnors empowerment, där vi låter olika kvinnor med olika former och etniciteter och bakgrunder vara förebilder för mer mångfald och inkludering, säger Imane Balkaddeem.

Bland eventets specialgäster kan nämnas Japans ambassadör, Saudiarabiens ambassadör, Tunisiens ambassadör, Thailands ambassadör, Malaysias ambassadör, Argentinas ambassadör, Indonesiens ambassadör, Marockos ambassadör, Kosovos ambassadör, bland andra framstående VIP -gäster.

Mode designers Sverige: Ioaku, Targalte Stockholm

Marocko: Fatima El hajjaji

Spanien: Battaglia

Tunisien: Naksha -hantverk, Soltana Couture

Dubai: Amato Couture

Argentina: Eduardo Ocantos

Serbien: Bata Spasojevik

Azerbajdzjan: Gulnara Khalilova

Kazakstan: Aidarkhan Kaliev

Kuwait: Montaha Couture

Egypt: Reem Maguid Masri Jewelery

Foton nedan från Stoiff.

www.interart.se/Stoiff

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."