GALA magasin
You Are Reading
Julkortet och dess betydelse…
0
Blogg - Therése Neaimé

Julkortet och dess betydelse…

Juletid. När världen ser ut som den gör och många saker är just föränderliga kanske det är viktigare än någonsin att vissa saker får bestå! Att låta traditionerna  vara vår ledstjärna. Vår väg till trygghet. Låter det flummigt?

Det finns många saker vi kanske inte kan göra något åt men låt oss då fokusera på de saker som vi faktiskt kan påverka. Vi kan fortfarande se till att vi har det mysigt och ombonat i våra hem. De flesta av oss har möjlighet att fylla kylskåpet eller åtminstone delar av det med mat vi tycker om. Och få saker är väll så säkert som att Kalle och hans vänner kommer att lysa upp vår julafton exakt kl 15.00.

Men kanske behöver vi ändå addera det där lilla extra i vardagen och vad kan väll då vara mer välkommet än ett fysiskt julkort.

Kanske kan de kännas lite förlegat men inte för mig som är 70-talist. Jag är uppvuxen med just julkortets betydelse och minns själv hur min mamma brukade sitta med adressboken i knät och flitigt pricka av de många vännerna. Jag minns hur noggrant det var med alla de nya adresserna. Kanske hade någon flyttat under året? Den gamla adressen ströks och ersattes med en ny. Jag minns också att själva proceduren var minst lika viktig i sig. En aktivitet utövad tillsammans som familj. Tänker att det är just detta som gjort störst avtryck på mig. Julkortet och dess betydelse blev helt enkelt en del av min uppväxt. En kärleksfull ritual att hålla fast vid.

Med åren har jag skapat min egen julkortstradition. Även om det ibland är en utmaning så älskar jag proceduren med att varje år försöka få till den där perfekta bilden av barnen tillsammans. Kanske gillar jag också den smått omöjliga uppgiften med att få 3 barn att le på en och samma bild. Skam den som ger sig.

Värmer att sedan veta att vi på så sätt finns ”med” hemma hos någon vän. Uppsatta på någons kylskåpet mitt i deras julstök.

Känns också fint att många nära och kära väntar på att just vårt julkort skall dimpa ner i brevlådan. Socialmedia i all ära men visst är det väll fortfarande få saker som slår det fysiska julkortet!

Så… med ny bebis och nyss hemkommen från BB så känner jag ändå en viss stolthet i att julkorten kom iväg till slut. Även i år. Även om lite sent. Det är tanken som räknas.

Önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT!!

Kärlek från oss ❤️

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."