GALA magasin
You Are Reading
Kändisarna som tävlar i nya ”Big Bang”
0
Film & TV

Kändisarna som tävlar i nya ”Big Bang”

Big Bang

”Big Bang” är Erik Haag och Lotta Lundgren nya frågesportprogram som lekfullt och lärorikt hoppar mellan tidernas begynnelse fram till idag. Med hjälp av programmets tidsmaskin kastar Erik och Lotta åtta tävlande kändis-duos genom historien. Tidsresorna kan landa vart som helst – från dåtid, till nutid i historiska händelser. De tävlande och deras kunskaper sätts på prov i Erik och Lottas favoritämne, historia!

– Man vill göra program som man själv skulle vilja se, och är det något vi tittar på så är det frågesport. För att det är kul, spännande och socialt, säger Lotta Lundgren inför premiären.

– Lotta och jag tycker att det känns roligt att vi får fortsätta göra underhållningsprogram om historia. Drömmen är att folk ska tycka att historia är intressant och kul, säger Erik Haag.

Två tävlande lag gör upp i varje avsnitt genom tävlingsmoment som Tidsresorna, Snabbisen, Sant eller Falskt och Tidslinjen och de tävlar om segern i tidernas roligaste frågesport.

De tävlande lagen är:

Tony Irving

Tony Irving & Torbjörn Averås Skorup

Kakan Hermansson

Kakan Hermansson & Brita Zackari

Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist

Uje

Uje Brandelius & Therese Hörnqvist

Katarina Wennstam, Denise Rudberg

Denise Rudberg & Katarina Wennstam

Hasse Brontén

Måns Möller & Hasse Brontén

Arantxa

Niklas Källner & Arantxa Alvarez

Carin da Silva

Carin da Silva & Patrick Ekwall

– Big Bang är ett helt nytt programformat som vi är väldigt stolta över att få bjuda våra tittare på, det blir engagerande underhållning där man förhoppningsvis lär sig något nytt och har roligt på samma gång, säger Charlotta Edvardsson, exekutiv producent på TV4.

Världspremiär av helt nya programformatet ”Big Bang” är den 27 september kl. 20.00 på TV4 och när du vill på TV4 Play.