Glad Midsommar! Idag vill jag ge dig ett tips på en god somrig dessert med jordgubbar i huvudrollen! jag har gjort den till tidningen Icakuriren, men här får du lite uppgraderad version med hallon- eller jordgubbssorbet som pricken över. Allt som behövs till desserten kan du köpa i vilken livsmedlsbutik som helst och du gör den på en kvart! Jag lovar att dina gäster kommer uppskatta dennna dröm av maränger, vitchokladkräm, jordgubbar och sorbet! Laga och njut!
Jordgubb- och marängdessert
Maränger med kola smak eller gammeldagsmaränger är godast att använda.
4 pers Tid 15 minuter + tid för chokladen att kallna
100 g vita chokladknappar
175 g cream cheese
1 dl vispgrädde
1 förp marängtoppar eller maränger, 140 g
1 liter jordgubbar, rensade
3 msk jordgubbsirap
2 dl hallon- eller jordgubbssorbet
florsocker
myntakvistar
- Smält chokladen och låt den kallna men inte stelna.
- Vispa upp cream cheese i köksassistent monterad med en visp. Tillsätt chokladen och vispa ihop. Tillsätt grädden, 3 msk i taget och vispa ihop till en kräm.
- Dela jordgubbarna. Varva jordgubbar och marängtoppar i två lager på ett serveringsfat. Spritsa eller klicka krämen lite här och där och ringla över sirapen mellan bär och maränger.
- Skeda över sorbeten. Garnera med siktat florsocker och myntekvistar.