Glad Midsommar! Idag vill jag ge dig ett tips på en god somrig dessert med jordgubbar i huvudrollen! jag har gjort den till tidningen Icakuriren, men här får du lite uppgraderad version med hallon- eller jordgubbssorbet som pricken över. Allt som behövs till desserten kan du köpa i vilken livsmedelsbutik som helst och du gör den på en kvart! Jag lovar att dina gäster kommer uppskatta denna dröm av maränger, vit chokladkräm, jordgubbar och sorbet! Laga och njut!
Jordgubb- och marängdessert
Maränger med kola smak eller gammeldags maränger är godast att använda.
4 pers
Tid 15 minuter + tid för chokladen att kallna
100 g vita chokladknappar
175 g cream cheese
1 dl vispgrädde
1 förp marängtoppar eller maränger, 140 g
1 liter jordgubbar, rensade
3 msk jordgubbssirap
2 dl hallon- eller jordgubbssorbet
florsocker
myntakvistar
- Smält chokladen och låt den kallna men inte stelna.
- Vispa upp cream cheese i köksassistent monterad med en visp. Tillsätt chokladen och vispa ihop. Tillsätt grädden, 3 msk i taget och vispa ihop till en kräm.
- Dela jordgubbarna. Varva jordgubbar och marängtoppar i två lager på ett serveringsfat. Spritsa eller klicka krämen lite här och där och ringla över sirapen mellan bär och maränger.
- Skeda över sorbeten. Garnera med siktat florsocker och myntekvistar.