GALA magasin
You Are Reading
Sockerkaka + chokladkaka = tigerkaka
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Sockerkaka + chokladkaka = tigerkaka

 

Hej, hej! Idag  kommer några på fika hos mig. Så hela lunchen har gått  åt att baka en tigerkaka.

Det bästa med tigerkaka, tycker jag, är att den är typ allt i ett bakverk: saftig sockerkaka + mäktig chokladkaka i samma form.

Jag ”drizzlade” smält shoklad, mörk och vitt och strösslade lite kokoschips med choklad över kakan för att göra den extra lyxig!

Skulle det vara så att du inte hinner baka idag, går det också bra att uppgradera köpt kaka med samma garnering. Ingen kommer ens misstänka något,  jag lovar.  Lycka till i det egna köket!

 

Tigerkaka med chokladglasyr och choklad kokoschips

Till: 1 kaka, 8-10 bitar Tid: 1 timme 10 minuter

225 g smör, rumsvarmt

3 dl strösocker

4 ägg

2/3 dl mjölk

1 tsk vaniljpulver

4 dl kakmjöl med bakpulver

5 msk kakaopulver

 

Till garnering:

50 g mörk choklad

50 g vit choklad

choklad kokoschips

Vispa ihop smör och socker vitt och pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop. Sikta ner vaniljpulver och mjöl och blanda ihop till en jämn smet.

Lägg hälften av smeten i en bunke och ställ åt sidan.

Blanda resten av smeten med resten av mjölken. Sikta ner kakaopulver och blanda till en jämn smet.

Fördela den mörka smeten i en smord och bröad kakform. Ringla runt den ljusa och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, eller tills kakan är klar, känn med provsticka.

Låt kakan svalna.

Smält den mörka och den vita chokladen var för sig, gärna över vattenbad. Låt svalna ca 15 minuter.

Lägg upp kakan på ett serveringsfat, ringla över dem båda chokladsorterna, strö över kokos- och chokladchips och låt chokladen stelna.