GALA magasin
You Are Reading
Snart kommer Lars Keplers efterlängtade ”Spegelmannen”
0
Boktips

Snart kommer Lars Keplers efterlängtade ”Spegelmannen”

Lars Kepler

Den 21 oktober utkommer ”Spegelmannen”, den efterlängtade åttonde delen i Lars Keplers serie om Joona Linna. Lars Kepler, som vid årsskiftet utnämndes till decenniets största deckarförfattare i Sverige, har sålt över 15 miljoner exemplar i fler än sextio länder.

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Som Lars Kepler har de skrivit kriminalromanerna ”Hypnotisören” (2009), ”Paganinikontraktet” (2010), ”Eldvittnet” (2011), ”Sandmannen” (2012), ”Stalker” (2014), ”Kaninjägaren” (2016) och ”Lazarus” (2018) med polisen Joona Linna i huvudrollen. Den helt fristående thrillern ”Playground” utkom 2015.

I ljudboksversionen av ”Spegelmannen” har man tagit ett helt nytt grepp och låtit två olika inläsare göra varsin inläsning av boken. Avsikten är att skapa en spegeleffekt och understryka känslan av att vad som helst kan hända.

– Vi ville att Spegelmannen både skulle vara en hisnande thriller och en mörk, psykologisk labyrint. För oss är det väldigt spännande att lyssna på hur två olika temperament tolkar och lyfter fram känslan av livsfara, säger Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

Förutom Jonas Malmsjö som har läst in samtliga Lars Keplers tidigare succéromaner om Joona Linna har Gunilla Leining läst in en ytterligare version.

– Vi har velat lyfta den spännande dualitet som finns i Spegelmannen, och har därför valt att låta göra två olika speglingar av texten i inläsningen. Lars Keplers serie om Joona Linna är otroligt uppskattad, inte minst hos ljudbokspubliken, och det är därför extra roligt att kunna använda bokens tematik för att erbjuda en bredare ljudupplevelse, säger Isa Widerståhl, förlagschef Albert Bonniers Förlag.

 

Foto: Ewa Marie Rundquist