GALA magasin
You Are Reading
En månad till premiären av fotbolls-EM – här är TV4:s laguppställning
0
Film & TV

En månad till premiären av fotbolls-EM – här är TV4:s laguppställning

Fotbolls-EM

Den 11 juni drar den efterlängtade fotbollsfesten i gång på Olympiastadion i Rom när Italien ställs mot Turkiet.
Totalt 51 matcher kommer att spelas och finalen avgörs 11 juli på Wembley Stadium i London.
– Efter herrarnas succé 2018 och damernas succé 2019 känns det fantastiskt att det äntligen är dags för ett nytt fotbollsmästerskap. Som vi har väntat och längtat på det här EM-slutspelet, säger Lotta Schelin, fotbollsexpert på TV4 och C More.

Lotta Schelin
Lotta Schelin.

EM-febern i Sverige är påtaglig och om en vecka tar Sveriges förbundskapten, Janne Andersson, ut sin trupp till fotbolls-EM. TV4 sänder mästerskapet tillsammans med SVT. Fotbolls-EM kan även streamas på C More, både i Sverige och inom EU/EES. Bland höjdpunkterna på TV4 ser vi bland annat EM-premiären mellan Italien och Turkiet den 11 juni, Sveriges avslutande gruppspelsmatch mot Polen, den nordiska drabbningen mellan Danmark och Finland samt tungviktsmötet mellan världsmästaren från 2018, Frankrike, och världsmästaren från 2014, Tyskland. Dessutom sänds Sveriges eventuella åttondelsfinal och semifinal på TV4. Fotbolls-VM avslutas den 11 juli och oavsett om Janne Anderssons landslag tar sig hela vägen till final så kommer matchen att sändas på TV4 och C More.

 

Lasse Granqvist och Gusten Dahlin programleder studiosändningarna. Tidigare landslagsspelarna Kim Källström, Lotta Schelin och Hanna Marklund är experter tillsammans med Hans Backe, både i studion och under matcherna. Kommentatorer är Lasse Granqvist, Åke Unger, Jesper Hussfelt och Adam Pinthorp. Frida Nordstrand och Olof Lundh följer i sin tur det svenska landslaget under hela turneringen.

Kim Källström
Kim Källström.

– Fotbollsmästerskap är något alldeles extra och med det svenska folket i ryggen känner spelarna av stödet hemifrån. Nu är det dessutom klart med publik på matcherna, så spelarna kommer även få känna av det ovärderliga stödet från de svenska fansen på plats, säger tidigare landslagsstjärnan Kim Källström, fotbollsexpert på TV4 och C More.

Här är TV4:s och C Mores laguppställning under fotbolls-EM:

Lasse Granqvist – programledare/kommentator

Gusten Dahlin – programledare

Kim Källström – expert

Lotta Schelin – expert

Hanna Marklund – expert

Hans Backe – expert

Frida Nordstrand
Frida Nordstrand

Frida Nordstrand – reporter

Olof Lundh – reporter

Åke Unger – kommentator

Jesper Hussfelt – kommentator

Adam Pinthorp – kommentator

Ola Lidmark Eriksson – analytiker

Ali Reza – reporter

Foto: Magnus Ragnvid/TV4