GALA magasin
You Are Reading
Så firas kungen på 75-årsdagen
0
Kungligt

Så firas kungen på 75-årsdagen

Kungen

Kungens 75-årsdag högtidlighålls på valborgsmässoafton, fredagen den 30 april 2021. Kungaparet firar i år Kungens födelsedag på Kungliga slottet i Stockholm. Med anledning av den pågående pandemin är firandet av 75-årsdagen begränsat.

Mottagning
En mindre födelsedagsmottagning arrangeras på förmiddagen. Under mottagningen tar Kungen emot talmannen, statsministern, landshövdingarnas doyenne, ordföranden i Sveriges kommuner och regioner samt riksmarskalken.

Försvarsmaktens salut och uppvaktning
Kl. 12.00 skjuter Försvarsmakten traditionsenlig salut för H.M. Konungen från Skeppsholmen i Stockholm, Kungshall i Karlskrona, Skansen Lejonet i Göteborg, Kusthöjden i Härnösand samt Kvarnängen i Boden.

Kungen tar under eftermiddagen emot representanter för Försvarsmakten vid en mindre uppvaktning på Kungliga slottet.

Försvarsmaktens traditionella firande av Kungen på Kungliga slottets yttre borggård är inställt även i år.

Insamling till Sveriges stadsmissioner
H.M. Konungens önskan inför sin födelsedag är att de som önskar skänka en födelsedagsgåva till Kungen ger ett bidrag till Sveriges stadsmissioner, vars verksamhet ligger Kungen varmt om hjärtat. Med insamlingen hoppas Kungen att stadsmissionerna får möjlighet att hjälpa fler behövande runtom i Sverige. Sveriges stadsmissioner består av de lokala stadsmissionerna i Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro.

Vänligen besök www.sverigesstadsmissioner.se/kungen75  för att ge en gåva.

Foto: Kungl Hovstaterna