GALA magasin
You Are Reading
Edward af Sillén kommenterar Eurovision – Linnea Henriksson ansluter till finalen
0
Nöje

Edward af Sillén kommenterar Eurovision – Linnea Henriksson ansluter till finalen

Edward af Sillén, Linnéa Henriksson

Olyckliga covidtestsvar leder till vissa förändringar i kommentatorsboxen för Sverige. Artisten och kompositören Linnea Henriksson skulle varit Edward af Silléns bisittare i de tre Eurovision-sändningarna. Vid avresa från Sverige testade Linnea negativt för Covid19, men ett snabbtest efter ankomsten till Turin gav ett positivt svar. Ett nytt, officiellt test har gjorts som visar negativt, men Linnea Henriksson reser hem igen och medverkar inte i semifinalsändningarna.

Edward af Sillén

 

Efter snabbtestet som visade positivt för Covid19 har Linnea Henriksson varit isolerad på sitt hotellrum i Turin och inte träffat någon i den svenska delegationen. Svaret på ett formellt covid-test, godkänt av italienska myndigheter (och därmed EBU och RAI), kom idag och det är negativt. Linnea Henriksson kommer dock, för att vara helt på den säkra sidan, att återvända till Sverige omgående.

Det innebär att Edward af Sillén kommenterar semifinal 1 och 2 på egen hand. För att ta det säkra före det osäkra, återvänder Edward till Sverige efter semifinal 1 och sen räknar duon med att återförenas för att genomföra finalen tillsammans på lördag – från SVT i Stockholm.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att Linnea Henriksson inte kan medverka helt som det var tänkt, men hon har mår bra. Hon har ju varit vaccinerad sedan länge, och symptomfri. Men hon tog ett snabbtest som visade positivt för Covid19 efter att hon landat. Eftersom samtliga i den svenska delegationen var på öppningsceremonin vid den tidpunkten innebar det att hon inte hann träffa någon i den svenska delegationen, säger Sveriges delegationschef Lotta Furebäck.

– Jag hade verkligen sett fram emot det här uppdraget och att få uppleva Eurovision på plats, så det är förstås supertrist och surrealistiskt hur det blev. Men slutet gott allting gott. Vi gjorde allt enligt reglerna och jag är glad för alla försiktighetsåtgärder. Ingen har blivit utsatt för fara, jag har inte Covid OCH jag får kommentera finalen med Edward, som jag längtat efter. Nu fortsätter vi att fokusera på precis det vi som var tanken från början – att heja fram Cornelia och Sverige till vinst, säger Linnea Henriksson.

Edward af Sillén fyller i:

– Det här är den bästa lösningen, för då kan Linnea och jag åtminstone kommentera finalen tillsammans vilket vi längtat efter. Tillsammans kan vi guida tittarna genom sändningen med all info och kunskap från repen och eventet som jag samlat på mig här.

Tisdag 10 maj kl 21:00 – Semifinal 1 (Kommentator Edward af Sillén)
Torsdag 12 maj kl 21:00 – Semifinal 2 (Kommentator Edward af Sillén)
Lördag 14 maj kl 21: 00 – Final (Kommentator Edward af Sillén, bisittare Linnea Henriksson)

Foto: Janne Danielsson/SVT