GALA magasin
You Are Reading
Silverskedar med choklad till första advent!
0
Blogg - Lena Söderström

Silverskedar med choklad till första advent!

Enklare kan det inte bli!

Jag har inte tid att baka och pyssla idag, eftersom jag sitter och skriver det sista på min nya kokbok. Men jag vill ändå sätta upp mina fina adventsstjärnor  i alla fönster och göra dessa läckra chokladskedar som kan serveras till glögg eller till en kopp kaffe.Så läckra! Och det bästa att jag gör dem på en kvart!

Jag brukar använda vita, mörka eller chokladknappar av mjölkchoklad. Fint att garnera med lite silverströssel eller sockerpärlor. Om du vill, kan du smaksätta den vita chokladen med lite saffran och den mörka med t ex kanel.

Använd gärna silverskedar, matskedar till vuxna och dessertskedar till små.

 

 

 

Chokladsilverskedad

 

150 g vitchoklad, ljus eller mörk choklad

silverströsser, sockerpärlor

 

Gör så här:

Lägg skedarna så att de ligger stadigt och går att fylla, t ex i en ask med kant.
Smält chokladen och fördela den i skedarna. Garnera med lite strössel och låt stelna. Förvara i kylskåp till serveringen.