GALA magasin
You Are Reading
Se första bilderna ur svenska skräckserien ”Dystopia”
0
Film & TV

Se första bilderna ur svenska skräckserien ”Dystopia”

Happy Jankell

Här är den första teasern från Viaplay-originalet Dystopia, en skräckserie av teamet bakom Svartsjön. I rollerna ser vi Madeleine Martin, Happy Jankell, Johan Hafezi, Einar Bredefeldt, Lola Zackow och Johan Hedenberg, med flera. I Dystopia beger sig ett gäng kompisar till en övergiven fabrik för att arrangera ett postapokalyptiskt rollspel. Leken väcker någonting mörkt till liv, men är det inom eller utom gruppen? Dystopia består av åtta avsnitt som släpps samtidigt på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay den 13 juni.
– Jag kan inte minnas att jag sett något svenskt som ens påminner om denna serie, säger Happy Jankell.

Dystopia

Viaplays nya originalserie Dystopia handlar om ett gäng unga svenskar mitt i karriären som ska arrangera ett stort postapokalyptiskt rollspel i Sverige, dit likasinnade från hela Europa är inbjudna. Gemensamt för deltagarna är att de älskar att pressa sig själva mentalt och fysiskt. Nu har de hittat en fabrik långt ut i de svenska skogarna som av okänd anledning övergavs på 1980-talet, mitt under kalla kriget. När gänget anländer till den isolerade platsen börjar snart oväntade saker att hända, saker som sätter igång mörka krafter inom och utom gruppen.

Dystopia

– Det känns spännande att vara med i ett projekt som är så pass unikt och outside the box som Dystopia. Jag kan inte minnas att jag sett något svenskt som ens påminner om denna serie. Det är en spännande historia som utspelar sig i magiska miljöer, i en fabriksruin mitt i ingenstans. Förutom mina skådespelande kollegor som är fantastiska så är det visuella en av seriens stora kvaliteter! Kostymen, rekvisitan, fotot, ljuset! Dystopia är ett eget litet universum, som jag är glad att jag fick befinna mig i under inspelningsperioden förra sommaren, säger Happy Jankell.

Happy Jankell

I teasern ser man hur gänget anländer till den nedgångna fabriksruinen, som ligger vid en turkos sjö i ett underskönt skogslandskap. Allt verkar perfekt, tills vi hör Leo (Johan Hafezi) säga den klassiska skräckfilmsfrasen ”Det är bara vi här. Sluta noja!”.

Happy Jankell

– Dystopia var väldigt utmanande att spela in eftersom det är flera lager av skådespel, där tittarna inte vet om vi är inne i lajvkaraktärerna eller om de dramatiska sakerna som sker är på riktigt. Jag tror att tittarna kommer gilla serien av flera orsaker, inte minst de olika färgstarka karaktärerna som alla lämnar avtryck, men också för att serien är så visuellt snygg med miljöer som skapar en egen värld som man sugs in i, säger Johan Hafezi.

I rollistan ser vi Madeleine Martin (Breaking Surface, Odödliga), Happy Jankell (Delete Me, Jordskott), Johan Hedenberg (Quick, Cryptid), Johan Hafezi (Jägarna), Maja Rung (Heder), Jonathan Harboe (Sjit Happens), Lola Zackow (Snöänglar, Ingen utan skuld), Erik Bolin (Alex, Tunn is), Sofia Pekkari (Cold Courage), Erika Cardenas Hedenberg (Partisan, Vår tid är nu), Einar Bredefeldt (White Wall) och Christian Svensson (Gåsmamman, The Hundred Code).

Titta på trailern via länken, eller ladda ner den direkt till din dator:
https://www.youtube.com/watch?v=8xBNFEB3vV0

Dystopia har premiär 13 juni på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Alla avsnitt släpps på premiärdagen.