GALA magasin
You Are Reading
Då är det premiär för nya ”Sommarlov”
0
GALA kidz

Då är det premiär för nya ”Sommarlov”

Sommarlov

Måndag 14 juni är det premiär för klassikern Sommarlov. Varje dag hela sommaren blir det somrigt och roligt häng med Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick, Markus Granseth och nya programledaren Dante Zia. Årets tema är rörelse och Sommarlov kommer tillsammans med tittarna skapa Sveriges största rörelsedagbok.

– Vi har märkt att de senaste årens teman om miljö, demokrati och vänskap skapade stort engagemang bland Sveriges barn. Vi hoppas att årets rörelsetema ska inspirera alla barn till att röra på sig i sommar. Sverige är en bra bit från WHO:s uppsatta mål om 60 minuters rörelse per dag och med tanke på det känns det fantastiskt att vi ska skapa Sveriges största rörelsedagbok. Via DUO-appen kan man ladda upp all rörelse man gör under sommaren, säger Anna-Maria Nildén som är projektledare för Sommarlov.

– Att vara programledare i Sommarlov har alltid varit en stor dröm för mig! Det känns hur roligt som helst samtidigt som det känns overkligt! För mig innebär Sommarlov så mycket glädje, skratt och gemenskap. Jag kan knappt vänta på att Sommarlov ska börja, säger Dante Zia.

I sommar kommer vi också få reda på vem som är Sommarskuggan 2021 och dessutom kommer Olof Wretling göra entré i Sommarlov i den spännande äventyrshistorien Hemligheternas hemlighet där han spelar uppfinnaren Ensten:
– Sommarlovsvärlden är ett fantastiskt universum att kliva in i och det känns så himla roligt att få bli en del av den. Jag älskar möjligheten och friheten att ta ut svängarna på det sättet jag kan göra i Sommarlov, säger Olof Wretling.

Mer om temat:
Årets rörelsetema har ledordet All rörelse räknas. Sommarlov kommer ha fokus på det lustfyllda med rörelse, och samtidigt berätta hur viktigt det är att röra på sig för att må bra. Tillsammans med tittarna skapas en rörelsedans och programledarna vill få barn över hela Sverige att visa upp sina aktiviteter. Sommarlov skapar också Sveriges största rörelsedagbok via DUO-appen, där man kan ladda upp rörelser man gör under sommaren. När man har kommit upp i fem rörelseaktiviteter kan man skuggslemma en av programledarna.

Som vanligt gästas Sommarlov av barnens favoritartister varje fredag. Självklart visas en massa spännande serier också. Bland annat Mysteriet på SVT Barn och Utmaningen: Labyrint.

Sommarskuggan
Sommarskuggan, ett av SVT Barns mest populära figurer, är självklart med och busar och hotar Sommarlov med svart skuggslem. I Sommarskuggsdräkten gömmer sig en känd person som via dräkten får extremt starka buskrafter. Sveriges barn försöker tillsammans med programledarna fånga Sommarskuggan och avslöja vem som tagit på sig dräkten – tidigare år har David Sundin, Hasse Andersson, Caroline Hermansson, Malin Olsson och den fiktiva karaktären Chefen på SVT Barn gömt sig i dräkten.

Foto: Johan Paulin/Urszula Striner, SVT