GALA magasin
You Are Reading
Ny programserie: Camilla Hamids bakresa: Marocko
0
Film & TV

Ny programserie: Camilla Hamids bakresa: Marocko

Camilla Hamid är Sveriges bak- och fikadrottning, med över en halv miljon följare på sociala medier och med fyra bästsäljande kokböcker i ryggen. I SVT:s nya programserie Camilla Hamids bakresa: Marocko reser hon tillsammans med sina två döttrar till Marocko för att söka sina rötter.

Camilla Hamid är uppvuxen på Södermalm i Stockholm och äldst av fyra syskon, med en pappa från Egypten och en mamma från Marocko. I SVT:s nya programserie Camilla Hamids bakresa: Marocko reser hon tillsammans med sina två döttrar till Casablanca för att besöka den enda familj hon fortfarande har kontakt med idag – hennes tidigare svärföräldrar.

– Trots mina framgångar i kanelbullens förlovade land så har jag aldrig riktigt känt att Sverige är mitt hem. Det krävdes en uppslitande skilsmässa för att jag på riktigt skulle våga utforska vad det egentligen betyder, berättar Camilla Hamid.

Målet med resan är att lära sig allt om Marockos underbara bak-kultur och att vinna sin stränga svärmors godkännande i köket – på bara två veckor. På resan hoppas hon bli både inspirerad av och lära sig mer om den marockanska bakningen.

– Var kommer du ifrån egentligen, frågade mina klasskompisar – när jag redan hade svarat Sverige. Och jag kan i efterhand förstå dem, eftersom jag faktiskt sökt efter mina rötter hela livet, berättar Camilla Hamid.

SVT Play 24 januari kl. 02.00 och SVT1 samma dag kl. 21:30 – Camilla Hamids bakresa: Marocko

Camilla Hamid reser till Marocko för att söka efter sina rötter, i en ny serie om bakning, minnen och familjeband. Foto: Johanna Asplund/SVT