GALA magasin
You Are Reading
Sagolekhuset förvandlas till Spökhuset Junibacken
0
GALA kidz

Sagolekhuset förvandlas till Spökhuset Junibacken

Junibacken

Höstlovet närmar sig med stormsteg. Sagolekhuset Junibacken blir då Spökhuset Junibacken, med plats för både lite läskiga och väldigt snälla spöken. En helt ny föreställning baserad på Astrid Lindgrens spökberättelse Skinn Skerping får premiär, det blir spökjakt och spöktillverkning. Dessutom får alla barn som kommer utklädda en glass.

Under höstlovet är det premiär för Junibackens nya föreställning ”Skinn Skerping – hemskast av alla spöken i Småland”. Den är baserad på Astrid Lindgrens novell med samma titel. Det är en läskig föreställning för barn från 5 år.

– Fantasi är bra! Men när den skrämmer? I vår uppsättning av Skinn Skerping får publiken vara med om just det läskiga och otäcka när fantasin inte alls är bra. I en berättarteater levandegör vi en av Astrid Lindgrens mer okända noveller. Det blir både hemskt och härligt, säger Mikael Kallin, konstnärlig ledare och regissör på Junibacken.

Spökjakt och spöktillverkning

Med start 23 oktober kan alla små spökjägare gå på jakt genom huset. Då sitter nämligen spöken uppsatta på hemliga ställen. Den som hittar alla spöken får en liten present. Varje dag är också Junibackens pysselverkstad öppen där barnen kan tillverka egna spöken att ta med hem.

Huset fullt med spöken

Mellan 23 oktober och 1 november får alla barn som kommer utklädda – till spöke eller annan varelse – en glass. Här finns plats för läskiga monster, tuffa prinsessor, snälla spöken och gulliga spindelbarn.

Inget läslov utan böcker

Junibackens bokhandel har valt ut de bästa spökberättelserna för barn och deras vuxna. Här finns såväl snälla spökhistorier som riktiga nagelbitare.

Förköp av entrébiljetter rekommenderas

Junibacken tar in begränsat med besökare. För garanterad plats rekommenderas besökare att förköpa dagsbiljett med bokad entrétid på junibacken.se.