GALA magasin
You Are Reading
Tjuvtitta på filmklipp och se bilder från årets julkalender
0
GALA kidz

Tjuvtitta på filmklipp och se bilder från årets julkalender

Julkalendern

”En hederlig jul med Knyckertz” är en varm och mysig julsaga om en bovfamilj i en knasig tvärtom-värld. Pappa Bove spelas av David Sundin, mamma Fia av Gizem Erdogan och barnen Ture och Kriminellen spelas av Axel Adelöw och Paloma Grandin. Här kan du se första bilderna från årets julkalender på SVT och nedan kan du även förhandstitta genom att klicka på pilen.

Julkalendern 2021

Om årets julkalender
”En hederlig jul med Knyckertz” baseras på karaktärerna från barnböckerna om familjen Knyckertz, skrivna av Anders Sparring och Per Gustavsson. Julkalendern handlar om 11-åriga Ture som vill fira en hederlig jul, men det är inte så lätt när ens familj är tjuvar. ”Om man bara ger ett barn tillräckligt mycket kärlek, så kommer kriminaliteten av sig själv” är pappa Boves inställning till barnuppfostran. Men Ture som inte ens kan ljuga har svårt att passa in i familjen, medan lillasyster Kriminellen redan är en mästare i olika tjuvtrix. En hederlig jul med Knyckertz är en komisk berättelse i en tvärtomvärld, som ställer allt vi tänker om rätt och fel i nytt ljus. Men det är också en saga om att få fira jul tillsammans, och om att bli accepterad för den man är, även om man inte alltid motsvarar allas förväntningar.

Julkalendern 2021

Julkalendern 2021

Övriga roller:
Claes Malmberg – polisen Paul Isman, som bor granne med Knyckertz
Vanna Rosenberg – biskopen Kikki
Filip Berg – polisen Frank Flink
Gunnel Fred – mormor Stulia
Julia Dufvenius – fängelsechefen Hildegun Wagner
Nova Tiwana – Sara
Peter Apelgren – Hobby Barnsley
David Nzinga -TA Gisslander
Elisabeth Wernesjö – Byttan Bing Bong

Julkalendern

”En hederlig jul med Knyckertz” har premiär i SVT onsdag den 1 december. Sändningstider: vardagar 7.15 och 18.45, helger 8.45 och 18.45 SVT1 och SVT Barn. SVT Play 02.00.

Familjen Knyckertz är en stolt bovfamilj sedan generationer och nu lackar det mot jul. Just den här julen finns en chans att hela familjen ska få fira jul tillsammans, om ingen hittar på något dumt och åker in i finkan förstås. När en stor och ovärderlig julstjärna ska ställas ut i domkyrkan blir Ture nervös: Hur ska mamma Fia och pappa Bove kunna hålla fingrarna i styr så här dagarna före jul? I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin.

Foto: Ulrika Malm, SVT, Olof Johnson /Unlimited Stories