GALA magasin
You Are Reading
Så länge vi inte korsat 90-års strecket…
0
Blogg - Therése Neaimé

Så länge vi inte korsat 90-års strecket…

Känner hur hösten sakta tar sitt grepp om oss. Och samtidigt som det skapar ett visst vemod över att något tagit slut, den magiska sommaren, så känns det också betryggande att vissa saker får vara precis som vanligt. Att få samla ihop sin lilla skara framför en tänd brasa skapar magi. Eller så är det bara nyhetens behag!? Oavsett, så är det något vi ser fram emot när fredagen gör sitt intåg och helgen ligger framför oss.
Jag reflekterar ännu en gång över att affirmationens kraft inte är att underskatta. Har på senaste tiden åter igen fått bekräftat att saker faktiskt händer så där lite av sig själva om man bara vågar tänka tanken fullt ut. Tänka den, men också våga fråga och räcka ut handen efter det man vill uppnå. Hur ska man annars nå sina mål?
Känner denna höst en stor tillit över att saker och ting liksom blir som de ska. Ett uttryck som jag ofta använder i mina föreläsningar är just meningen ”Just wait for it!”. För visst är det väl så att det finns vissa saker man kanske måste vänta på. Vissa saker som inte går att forcera utan som man istället måste låta ”ramla på en” när planeterna står rätt eller något liknande. Men kanske får dessa saker också en extra stjärnglans när de väl händer av just denna anledning.
Flera nya samarbeten väntar runt hörnet… för att jag vågat fråga och tänka tanken högt. Tacksam!
Igår uppvaktade jag min morfars syster. 1 år sedan vi sågs. Eller mer. Jäkla skitvirus. Hon är 98 år gammal vår Doris och fortfarande pigg, så när som på sin dåliga syn. I mina olika coaching uppdrag får jag ofta frågan om jag tycker personen i fråga är för gammal för att satsa på det ena eller det andra. Jag brukar då ofta använda min släkting som ett exempel. Personen kan tex fråga ”Tänk om jag skaffar ett barn på egen hand vid 47 års ålder och sedan går och dör! Är inte det oansvarigt?”
Mitt svar brukar vid dessa tillfällen vara ungefär detsamma. ”Jo men tänk om du INTE skaffar det där barnet och därmed inte följer ditt hjärta och sedan lever tills du är hela 98 år ändå! Skulle inte det kännas värre?”.
Ibland när jag tvekar i livet kan jag tänka tillbaka på något Doris sa till mig för bara några år sedan;
”Men Tessan, det är klart du ska våga, du är ju bara mitt i livet!”
Det gör något gott för själen. Och sätter det mesta i sitt rätta perspektiv.
Så om ni ännu inte korsat 90-års strecket så kan det faktiskt vara så att ni är mitt i livet. Vilket gör att det mesta fortfarande är möjligt! Eller åtminstone inte försent! Inte riktigt ännu!!
Kärlek Tess
Kan vara en bild av Therése Neaimé
<img class=”j1lvzwm4″ role=”presentation” src=”data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class=”j1lvzwm4″ role=”presentation” src=”data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Madelein Hellström, Linda Hirschfeld och 7 andra
1 kommentar

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."