GALA magasin
You Are Reading
Det där med att ta en sak i taget…
0
Blogg - Therése Neaimé

Det där med att ta en sak i taget…

Det där med att ta en sak i taget…

Det där som brinner mest först! Så lätt att lägga allt åt sidan när man har något stort på gång. Att fokusera helt på detta nya för att inte missa något steg eller helt enkelt för att pressen att lyckas blir för stor. Men är det inte så att vi då riskerar att försaka det som finns här och nu!?

Så lätt att hamna i denna fälla. Men är den verkligen nödvändig? Den där totala fokusen? Hängivelsen till drömmen om att lyckas. Ja, kanske men ändå inte.

Skrivit det förut men tänker att det tål att upprepas eftersom jag nu befinner mig precis där igen.

Jag har blivit en fena på att känna igen NU vad jag kommer att ångra senare att jag inte gjorde då. Ett tankesätt som blivit något av min största superhjälte kraft!

En stundande turné. På andra sidan jordklotet. Inte helt lätt att styra upp här hemifrån och frågetecknen fortfarande många. Även om mycket tack och lov börjar falla på plats. När olika lösa trådar pockar på kan det vara lätt att släppa det mesta. Till fördel för behovet att styra upp. Funkar det då att som ensamstående mamma till fyra bara släppa allt!? Sätta sig vid skrivbordet och jobba medans barnen får styra upp middagen och amma sig själva!? Haha… nej knappast! Skulle jag då önska att de kunde sköta sig helt själva? Med fördel för ”konsten” och mitt arbete!? Nej egentligen inte. Kanske är det istället precis de där pauserna med barnen som ger mig ny ork och en chans att andas.

Sportlov! Barnen i fokus. Söndag till måndag blev det en liten roadtrip till Eskilstuna. För två dagar fulla av ”lek”. Museum, kull och ”dunken” ute i en park tills solnedgång. Sällskapsspel och hotellnatt. Följt av en heldag på Munktellsbadet. Och jo då. Vi stängde stället innan vi tåg tåget tillbaka till Stockholm.

Ren lycka att se 14, 11 och 5 åringen leka sida vid sida med medföljande kompisar. Gjorde mitt bästa för att hänga med på så mycket ”lek” jag kunde. Av den simpla anledningen att de fortfarande VILL att jag är med. Livet går inte i repris. Vi har alla våra barn till låns för en kort period. Kanske också av ren egoism. För att inte behöva ångra mig senare. Den dag då de är vuxna och har dragit på sig andra intressen. För att jag den dagen ska kunna tänka tillbaka på de vackra småbarnsåren och tänka… jag var där! Med hela mitt sinne. Där och då gav jag järnet! Även de gånger jag hellre hade passat på och ta lite ”egentid” med min mobil eller framför TV:n.
Alla de saker vi har tid med senare.

Lyckas jag då alltid? Nej självklart inte. Vi är alla bara människor. Men jag lyckas mer ofta än sällan eftersom jag har ett mindset inställt på detta sätt.

Stundande turné. Yes! Klädprov. Dansare. ESTA ansökningar och planering. Låtlista och showrep. Men först ett sportlov att inte bara ”klara av” utan uppleva och göra till det bästa. För livet går inte i repris. Var det inte så vi sa!?

Det andra fixar sig ändå. En sak i taget.

Och ja det går alldeles utmärkt att kombinera mammarollen med den som artist och mitt i karriären. Även som ensamstående. Till fyra.

Tusen tack igen för alla fina meddelande om att jag skulle vara en sorts förebild i ämnet. Det värmer oerhört!

Mammor kan! Så älskade medsystrar. Kör!! (Säkert kan även pappor men nu råkar jag vara just kvinna så därav mitt påstående) 🤗

Kärlek Tess ❤️❤️

Följ gärna min resa här på GALA magasin fram till resan till Las Vegas, under och efter.

Foto av Renata Rosén ❤️

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."