GALA magasin
You Are Reading
Se prinsessan Sofias hälsning till Skolledargalan
0
Kungligt

Se prinsessan Sofias hälsning till Skolledargalan

Prinsessan Sofia

Igår ägde Skolledargalan rum på Nalen i Stockholm. Under galan delades priset Årets värdegrundsarbete ut, en utmärkelse som Prinsparets stiftelse står bakom. I samband med galan skickade Prinsessan Sofia en videohälsning från Slottet.


Priset Årets värdegrundsarbete tilldelas en skolledare som med ett innovativt, aktivt, systematiskt och ihärdigt värdegrundsarbete skapat en trygg och utvecklande skolmiljö som hjälper eleverna att nå sin fulla potential.

Årets vinnare blev Ulrica Colliander, rektor på Karlbergs skola i Stockholm. Motiveringen lyder:

”Ulrika har med ett systematiskt angreppssätt fått till ett värdegrunds­arbete som genomsyrar hela verksamheten. Det finns en tydligt förankrad värdegrund som kännetecknas av Karlbergs skolas sex hjärtan och som är väletablerad hos elever, personal och vårdnadshavare.”

I sin hälsning sade prinsessan Sofia bland annat:

Kära skolledare, med det värdegrundsarbete som ni gör i dag, så rustar ni dagens barn och unga för en morgondag som självständiga, starka och empatiska samhällsmedborgare.

Vi är många som sätter stort värde på den insatsen. Och det är det här priset ett uttryck för.

Skolledare21
Skolledargalan är en återkommande konferens och mötesplats för Sveriges skolledare. Under galan delas priser i tre kategorier ut med syfte att hylla framgångsrika skolledare.

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse
Syftet med stiftelsen är att motverka mobbning med visionen att barn och unga ska ha rätt och möjlighet att få vara sig själva. Arbetet är inriktat på att motverka näthat och sprida kunskap om dyslexi. Till grund för stiftelsens arbete ligger Prinsparets egna engagemang i dessa frågor.

Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna