GALA magasin
You Are Reading
Marängkrans med granatäppelkärnor och röda bär
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Marängkrans med granatäppelkärnor och röda bär

Lite brådis idag, men tänkte att jag vill ändå bjuda på nåt extra sött och vackert till 2 advent. Receptet kommer från min bok Bakat till Julen.

Marängkrans med granatäpple och röda bär

3 äggvitor

2 1/2 dl socker

 

Fyllning

200 g färskost, t ex Philadelphia

100 g vita chokladknappar

1 dl vispgrädde

 

Garnering

1 granatäpple

125 g frysta hallon

125 g frysta röda vinbär

 

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, 3 msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa inte för länge, marängen kan bli rinnig.

Täck en plåt med bakplåtspapper. Klicka eller spritsa ut marängsmeten så att den bildar en krans. Bred sedan ut marängen från mitten till kanterna, så att det formar en fördjupning i mitten med lite högre kant runt om.

Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda kransen tills marängen släpper papperet, ca 40 tim. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.

Lossa kransen från papperet och lägg på en bricka eller på ett serveringsfat.

Smält chokladen, låt den kallna, men inte stelna.

Vispa färskosten mjuk, ca ½ minut. Tillsätt chokladen och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa ihop krämigt. Fördela fyllningen i kransen. Toppa med granatäppelkärnor, hallon och vinbär.