GALA magasin
You Are Reading
Whatever it takes!
0
Blogg - Therése Neaimé

Whatever it takes!

Whatever it takes!! ❤️

Idag släpper jag en ny singel. Låten ”LIVE AGAIN” handlar om att våga här och nu. En hyllning till livet som belyser det viktiga i att alltid ta sig upp och försöka igen. En sång för alla som behöver uppmuntran i att gå vidare och se nya möjligheter. Den är en påminnelse i viktigheten att leva sitt liv till fullo.

Så lätt att sitta där hemma på sin kammare och tänka att jag är ensam i det som händer runt i kring mig eller vad ska det bli av världen? När kommer denna pandemi att ta slut eller hur ska det bli med jobb etc.? Jag hade just ett sådant samtal med någon mycket nära person igår kväll som kände lite precis så. Personen uttryckte sin oro och en sorts hopplöshet. En känsla av att livet blir som det blir och ”jag kan inte göra så mycket åt det för att ändra min situation”. Ett ”det blir som det blir” tänk. Att livet liksom skulle vara något som bara händer av sig själv medan vi alla tittar på. Jag tänker att just detta tankesätt kanske växer sig starkare hos många under sådana tider som råder över världen just nu.

Min respons till denna persons funderingar var att det ju är precis tvärtom. I tider ”som dessa” kan man också se det som att vi alla har fått en tidsfrist att faktiskt tänka om. En chans att vila oss lite inför helt nya tag. Ett tillfälle att göra en omstart i det 800 meters race vi hittills sprungit runt eller till och med blivit varvade i. Kanske har vi till och med sprungit varv på varv där inne på den arena vi kallar livet med känslan av att aldrig riktigt komma i mål. Sanningen är ju att så länge vi fortsätter göra precis samma sak så får vi samma resultat. Man kan då istället välja att se det som att nu när världen och din omgivning ”somnat om” eller ”håller andan” är det istället dags att trampa på gaspedalen. På ett kanske sundare sätt. Där du faktiskt själv bestämmer varvstakten. Där du själv bestämmer var du ska kliva av för en vattenpaus eller bara för att upptäcka en helt annan bana precis bredvid dig. Min fråga till personen var därför; – Vad vill du själv? Svaret kom lika snabbt; – Jag vet inte! Jag vet bara att det inte funkar som det är nu!

Och då måste ju summeringen vara att det behövs en förändring på något sätt. Och vad kan vara svårare än just det!? Uppsidan är dock att det faktiskt är DU som måste stå för denna förändring! Tex: Sätt 3 st mål där du redan gjort slag i saken.  Använd inte den gamla nyårslöftes varianten där ”du SKA göra detta och detta”. Utan hellre ett, ”NÄR jag har gjort dessa saker” så kommer mitt liv att se helt annorlunda ut. Och inte för att det då på något sätt skett ett underverk förgyllt av bomber och fyrverkerier utav helt enkelt för att det kommer att ge dig den ovärderliga självrespekt du behöver för att du faktiskt höll löftet till dig själv. Tex så här:

  1. Jag mår mycket bättre nu när jag tränar 3 gånger i veckan.
  2. Vilken himla tur att jag äntligen bytte jobb. Även om det tog mig 10 veckor av sökande varje dag.
  3. Tack gode Gud att lägenhetsbytet gick igenom bara för att jag inte gav mig och praktiskt taget bodde på den där skitsidan ”Lägenhetsbyte.se 😉

Bara så där… ett nytt liv!! Inte utan hårt arbete I know. Men ett arbete som Du själv kan påverka. Så… livet ÄR inte något som bara ”händer” dig. Du bestämmer själv. Jag förstår att du säkert också hört precis detta 100 gånger redan men jag tänker att det inte skadar med en påminnelse. Jag tror mig veta eller i alla fall hoppas jag på att det gjorde skillnad för den person jag hade så fint samtal med under gårdagen.

Så… idag släpper vi ännu en ny singel. Sa jag det? Jo men så är det. Den 6:e på mindre än ett år. Med tillhörande video. För att vi kan. För att vi har gjort det möjligt. Men vår passion. Med ett ”Whatever it takes” tänk. 😊”Live Again”! Sången för livet. Texten om att dansa och att skapa sitt eget öde!

Kan jag så kan du!

Hoppas ni tycker om denna.

Kärlek Tess ❤️

Denna skriven av bästa Gunnar Nordén, Maria Marcus, Tania Doko och mig själv. Producerad av Gunnar Nordén. Label, Yellow Rhinestone Records.

YouTube:
Therése Neaimé – Live Again – YouTube

Spotify:

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."