GALA magasin
You Are Reading
Om en 12-årig tjejs drömmar
0
Blogg - Joelina Claesson

Om en 12-årig tjejs drömmar

Joelina! Mycket intressant det jag läser nu. När jag var hemma hos er i Skälderviken, en gång för många år sedan frågade jag dig vad du ville syssla med i framtiden. Du gick efter boken om Jane Fonda och la den på köksbordet – du var 12 år gammal. Men din målsättning var helt klart utstakad, och jag ser med glädje att det är så det blev. Lycka till!

Men alltså, hur underbar läsning! Och tänk att jag helt glömt bort att det var ”queen of the queens” Jane Fonda som var min målbild. Ja men alltså, lika bra att sikta mot stjärnorna för då når du kanske i alla fall trädtopparna. Meddelandet ovan kom som ett svar på Facebook när jag bloggade senast om långsiktigt hållbar hälsa. Min älskade mormor Henny som jag har spenderat SÅ mycket tid tillsammans med under min uppväxt, som tyvärr inte finns med oss längre. Hennes bror, som alltid varit så otroligt pigg, rolig, klok, korrekt och vältalig, och fortfarande så är, skrev detta meddelande till mig. Vilken härlig påminnelse om min målbild! Tack Carl-Gustaf!

För drygt ett år sedan, den 4 oktober 2019, checkade jag in på första dagen av 400 timmar med The Academys gedigna utbildning till Kost- och Träningskonsult; certifierad PT, kostrådgivare och hälsokonsult. I söndags fick jag godkänt på den praktiska delen i sista del-kursen, PT-delen, i tisdags fick jag check på den teoretiska tentan. Jag är numera certifierad KTK/PT, och jag är SÅ otroligt glad och faktiskt även stolt över mig själv som genomfört detta trots en hel del hinder på vägen. I början, inte helt lätt att synka med ett jobb som innebar mycket resor, egna kurser och event. När Corona satte stopp för det, så kom ju, ja men just Corona, som gjorde att jag inte kände mig bekväm att genomföra utbildningen nära ”okända” människor på olika orter i Sverige, d v s ingen som jag annars träffar. Så, en examen som skulle varit klar i april tog aningen längre tid, men ack så värt att vänta på.

På något vis känns det nu som att cirkeln är sluten. Kan det kanske vara ”Jane Fonda-cirkeln”, haha? Njae, känns väl som en aningen stor kostym att ta på mig. Och jag inser att resan egentligen bara har börjat. Varje människa, varje kropp, och knopp, är unik. Varje möjlighet att få bidra i en annan människas liv med att inspirera kring träning, rörelse och motion är en ynnest och måste mötas där varje person är. Men känner nu att  jag fått en pusselbit som jag har saknat. Resan har gått via förebilder som Jane Fonda och Susann Lanefeldt, WOK-källaren i gamla 57:an i Ängelholm, Olympic Fitness Center i Göteborg och Onyx Sportcenter i Borås. Aerobic- och step-up-utbildningar, massvis av intruerade klasser och oändligt många härliga människor jag har mött genom åren. Från alla barn på Kidz- och Teen-aerobics, till äldre damer på Basic Aerobics. Vidare till yogautbildningar i alla dess format och med så många fantastiska lärare, till att instruera under drygt 10 år – SÅ många fina människor jag har mött, och fortfarande möter på yogamattan.

                             

Jag älskar att inspirera till TRÄNINGSGLÄDJE. Och är så glad att jag nu kan göra det 360 grader. För jag tror på allsidig rörelse, träning och motion. Jag tror på det som Du tycker om. Jag tror på att ge kropp & knopp variation.

Avslutningsvis vill jag citera kloka, fina Sofia Sivertsdotter ur texten ”Brinna för vägen” ur boken ”Strimmor av ljus”: Överge aldrig dina egna drömmar och vet att du kom till jorden för att modigt sjunga din sång, hitta din eld, ge bort ditt syfte.