GALA magasin
You Are Reading
Nyskriven krogrevy med Claes Malmberg och Niklas Holtne
0
Musik & Teater

Nyskriven krogrevy med Claes Malmberg och Niklas Holtne

Pianosittare

Claes Malmberg och Niklas Holtne har slagit sina pannor och pennor ihop och skrivit en ny krogrevy ”Pianoflyttarna”. Premiär blir det den 16 oktober på ”Restaurang krog & Vin” i Karlshamn med 50 föreställningar och spelas hela hösten 2020!

Det blir ett unikt sceniskt möte, där två nyfunna vänner bjuder upp varandra till en virvlande dans som blir till en färgstark cocktail av filosofiska snedsteg, en drös av nyskrivna sånger, nykläckta tankar och total galenskap. Men mattan dras undan när man minst anar det, då det bjuds på försvunna barndomsminnen och en stor portion av personliga hemligheter. Allt detta tillsammans med pianisten Christian Lindquist.

  • Det ska bli underbart att få komma igång och spela igen. Vi skulle ha spelat revy ihop på Tjolöholms slott i sommar, men precis som alla andra sommarteatrar fick den skjutas till sommaren 2021. Då sprang vi på denna idé ur omständigheterna att ta fram ett mindre anpassat format, och plötsligt var skrivandet i fullgång av en helt ny tvåmansrevy. Det blir en personlig och mysig tvåmansrevy med alla ingredienser som vi två har gemensamt – komiken, musiken och allvaret. Säger Niklas Holtne och Claes Malmberg.

Biljetterna släpps tisdag den 1 september 2020 via: https://www.nortic.se/dagny/event/28525

Premiär för ”Pianoflyttarna” den 16 oktober 2020 på ”Restaurang & Vin” i Karlshamn och spelas fredagar och lördagar hösten 2020. Läs mer via www.verateatern.se press: www.werecki.com

Claes Malmberg är de många ansiktenas man. Skådespelare, komiker, sångare, estradör och snabbtänkt som få. En ständig provokatör och röststark samhällskritiker, som följsamt växlar spår till eftertänksam livsfilosof och storhjärtad vän av försoning och solidaritet. Medverkat i TV program som ”Parlamentet” och på ståuppscener runt om i landet. I pjäser av Molière, Gogol och Strindberg samt föreställningar som ”The Producers”, ”Familjen Addams” och ”Charleys tant”. På vägen har det blivit flertalet soloshower som; Live, Still Alive och Mr. Universum. Claes klev in i Sveriges vardagsrum som den burduse hårdrockaren Ronny Jönsson.

Niklas Holtne Skådespelare, manusförfattare och regissör som i vintras gjorde succé i den 26:e upplagan av Arlövsrevyn i Skåne. I Göteborg fick han sin teaterutbildning och blev uppfångad av Per Dunsö och Länsteatern Blekinge där han idag hunnit spela drygt 1700 föreställningar från norr till söder. Konstnärlig ledare för humorgruppen Verateatern och hunnit med att både skriva, spela och regissera revyer, musikaler och krogkomedier under 18 år. Gruppen har lovordats och hyllats av Sven Melander, Claes Malmberg, Adde Malmberg och Claes Eriksson för sina nytänkande, nyskapande och banbrytande revyer. Genom åren har Niklas belönats med bland annat Alice Tegnér-priset och Bosse Parnevik-priset.