GALA magasin
You Are Reading
Renée Nyberg följer prinsessan Sofia i unik dokumentär
0
Film & TV

Renée Nyberg följer prinsessan Sofia i unik dokumentär

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg

I dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground får tittarna följa H.K.H Prinsessan Sofia och Renée Nyberg på en resa till insamlingsstiftelsen Project Playground i Kapstaden och Hallonbergen. Dokumentären sänds torsdagen den 3 september 21.00 på TV4 och TV4 Play.

I öppenhjärtiga intervjuer berättar Prinsessan Sofia om sitt personliga engagemang för drabbade barn, egna reflektioner kring föräldraskap och livet i offentligheten. Tillsammans med prinsessan Sofia och medgrundaren Frida Vesterberg får Renée Nyberg följa Project Playgrounds viktiga arbete i Sydafrika och i Sverige för att uppleva vad organisationen gör för skillnad för utsatta barn och ungdomar.

– Vi följde Prinsessan Sofias arbete på plats både i Sydafrika och Sverige där vi fick träffa några av de barn som besöker Project Playground och fick ta del av deras vardag. Det som slog mig mest med den här resan är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna. Jag och prinsessan pratade även bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, säger Renée Nyberg.

– Project Playground är en insamlingsstiftelse som verkar för att förbättra barn och ungas möjligheter i livet genom utvecklande och stimulerande aktiviteter, psykosocialt stöd och familjestärkande arbete. Project Playground bedriver verksamhet i Sydafrikas kåkstäder sedan 2010 och i Hallonbergen i Sverige sedan 2016.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds torsdagen den 3 september 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Dokumentären är producerad med bidrag från Svenska Postkodlotteriet.

Foto: TV4