GALA magasin
You Are Reading
Ny dokumentär: A-Teens försoningen
0
Film & TV

Ny dokumentär: A-Teens försoningen

Förutom det överraskande uppträdande på årets melodifestival har det varit tyst från supergruppen A-Teens sedan uppbrottet för 20 år sedan. I tabloiderna har det spekulerats om varför det tog slut och det har ryktats om olösta konflikter. Snart får vi svaren i SVTs nya dokumentär.

A-Teens tillsammans med Britney Spears.

Nu är bandet tillbaka och redo att för första gången lägga alla korten på bordet och prata om de känslor som de bar på som ungdomar mitt i rampljuset. I A-Teens: Försoningen får vi möta gruppen som en gång erövrade världen och delade scen med stora namn som Britney Spears och NSYNC. Medverkar gör bland andra Sara Lumholdt, Marie Serneholt, Dhani Lennevald, Amit Paul, skivbolagsmogulerna Ola Håkansson och Anders Johansson, journalisten Torbjörn Ek och influencern Daniel Paris.

Fyra ungdomar steg in i ett auditionrum ovetandes om vad som väntade dem. På ett år blev de till en av Sveriges mest framgångsrika musikexporter genom tiderna och stod sida vid sida med stjärnor som Britney Spears, Alice Cooper och NSYNC. Men att vara tonåringen på ständig turné tärde och i takt med världsframgången började slitningarna inom gruppen. Del 1 av 2.

Succéhistorien får ett plötsligt slut och A-Teens splittras. Kommunikation efter uppbrottet är obefintlig och lämnar fansen med den olösta frågan: Vad hände egentligen? Före den stora comebacken i Melodifestivalen samlas gruppen för första gången på 20 år för att prata ut i ett känslosamt och ärligt samtal. I detta avsnitt tar de itu med det som har lämnats osagt och reder ut den outtalade konflikten efter uppbrottet. Del 2 av 2.

Foto: SVT