GALA magasin
You Are Reading
Se kändisarna tävla i ”Sveriges starkaste familj”
0
Film & TV

Se kändisarna tävla i ”Sveriges starkaste familj”

David Seisay

Åtta familjer med kämpaglöd har anlänt till Gotland för att göra upp om titeln ”Sveriges starkaste familj”. De ställs mot varandra i fysiska, roliga och spännande tävlingar tills bara en familj kvarstår.

Vilken familj lyckas hålla ihop när det gäller och hur påverkas relationerna av de prövningar familjerna ställs inför vecka efter vecka?

– Jag kan garantera starka känslor när de här familjerna drabbar samman, redo att göra allt för varandra och för att vinna. I sportens värld brukar vi lite klyschigt tala om blod, svett och tårar. Här får vi det bokstavligt talat. Familjerna bjuder dessutom på en hel del skratt, värme, galenskap och frustration i kampen om att bli Sveriges starkaste, säger programledaren André Pops.

Efter en lång rad händelserika tävlingar som utmanar familjernas styrka, kondition, uthållighet och mod återstår till slut bara en familj som kan titulera sig Sveriges starkaste familj. Om det blir gladiatorn Atlas eller kändistränaren och artisten David ”D-Flex” Seisay med familjer återstår att se.

David "D-Flex" SeisaySveriges starkaste familj

Familjerna som är med och tävlar är:
Lag orange: Familjen Seisay består av David, 54 år, som även är känd som D-Flex. Han tävlar tillsammans med sin brorson Matthew, 20 år, och brorsdotter Amanda, 18 år.

– Jag är hjärnan, David är muskeln och Matthew är skönheten, säger Amanda med glimten i ögat.

Meriter: David är gammal quaterback i svenska landslaget på 1990-talet. Matthew har spelat fotboll på elitnivå både i Sverige och i USA.

Lag grön: Familjen Freytes, Stockholm, består av Josselin, 44 år, hennes bror Juan, 41 år och hans bonusson Léon, 15 år. Freytes beskriver sig själva som starka, smidiga, uthålliga och mentalt överlägsna. Med deras pannben och sammanhållning är de säkra på att vinna Sveriges starkaste familj.

Meriter: Josselin och Juan är boxare sedan barnsben. Juan har varit boxare på elitnivå och Josselin tränar unga tjejer i boxning.

Lag blå: Familjen Arnhults, Stockholm, består av mamma Mia, 50 år med dottern Julia, 20 år och sonen Villgot, 16 år. Arnhults älskar att resa, åka skidor och löpning står alltid på schemat. De gillar att springa långt och träna hårt. Energi och humor är deras ledord.

Meriter: Julia har precis gått ut friidrottsgymnasiet och tävlar i löpning, medeldistans, och satsar på att komma med i Finnkampen. Mia är svensk mästare i tyngdlyftning.

Lag lila: Familjen Josefsson, Stockholm, består av mamma Jenny, 47 år och hennes döttrar Tilde, 17 år och Agnes, 15 år. En glad trio med siktet inställt på att ta hem Sverige starkaste familj. De älskar naturen och träning. Tjejerna säger att de gillar att slå i underläge.

Meriter: De skidade precis sig igenom Vasaloppet på rekordtider. Jenny på 4.33, Tilde och Agnes på 4,41.

Lag röd: Familjen Carlbäck, Sunne, består av pappa Niclas, 50 år och hans söner Emil, 21 år och Simon, 18 år. Carlbäcks beskriver sig själva som ett gemensamt kraftpaket. Tack vare träningen håller denna familj ihop. Bröderna har sen barnsben hållit på med en massa sporter och kört motorcross sedan tidig ålder.

– Vi är fruktansvärt starka. Emil tar nästan 200 kg i bänkpress, jag tar 115 kg, säger Simon

Meriter: Niclas har varit framgångsrik inom enduro. Sönerna är toppspelare inom ishockeyn.

Lag grå: Familjen Ahlberg, Stockholm, består av paret Roger, 63 år, Maria, 51 år och hennes dotter Lina, 18 år. Roger är mest känd som ”Atlas” i Gladiatorerna under 1990-talet. Familjen beskriver sig själva som varm, öppen och social.

Meriter: Maria har deltagit i den största tävlingen i världen i fitness. Roger har vunnit SM i bodybuilding.

Lag gul: Familjen Quade, Stockholm, består av pappa Adi, 42 år, hans dotter Adina, 15 år och hennes syssling Alexander, 18 år. De siktar på vinst och det är de tydliga med.

Meriter: Alexander spelar amerikansk fotboll. Han har vunnit guld i nordiska mästerskapen, brons i SM samt blivit utsedd till Most Valuable Player i samma turnering. Adi har många års erfarenhet inom hästpolo och svart bälte i capoeira. Adina rider.

Lag svart: Familjen Bengtsson, Malmö, består av innebandysystrarna Michaela, 26 år, Ellenor, 25 år och Evelina, 17 år. Systrarna säger alltid vad de tycker och tänker till varandra. Något de kallar syskonkärlek. Det enda som gäller för systrarna nu är att vinna ”Sveriges starkaste familj”.

Meriter: Ellenor och Evelina spelar innebandy på elitnivå i Malmö FBC. Även Michaela har spelat på hög nivå och det har blivit SM-guld, SM-silver och SM-brons på junior- och seniornivå. Ellenor har också spelat tre säsonger som utlandsproffs i Schweiz där hon vann ligan och cupen ett år.

Tävlingarna i ”Sveriges starkaste familj” är inspelade på Smöjen, Gotland och har premiär söndag 29 augusti kl 20:00 på SVT 1 och SVT Play.

Foto: Janne Danielsson/SVT