GALA magasin
You Are Reading
Kristian Luuk hyllar ord i nytt nöjesprogram
0
Film & TV

Kristian Luuk hyllar ord i nytt nöjesprogram

Kristian Luuk

Kristian Luuk får ett helt nytt underhållningsprogram i SVT. Den 26 mars har ”Veckans ord” med Kristian Luuk premiär. Under sex program går han till djupet med lika många ord och tar oss med på en svindlande, rolig och fascinerade resa i dom utvalda ordens betydelse och dess förgreningar.

– Det har varit oerhört roligt att få hylla alla dessa ord och ta sig in bakom kulisserna. Man hittar massa nya vinklar och aha-upplevelser!, säger Kristian Luuk.

Hotell är ett av orden som dissekeras och hyllas av Kristian Luuk i det nya programmet. Tänk att den förste som någonsin kastade ut en TV genom ett hotellrumsfönster och filmades var Keith Richards 1972. Och att hotellstädare lägger ner 10 miljoner timmar om året på att vika fina snibbar eller kreationer på ditt toalettpapper. Kristian kommer naturligtvis att göra praktik som städare på hotell för riktigt gå på djupet i veckans utvalda ord.

Aldrig förr har orden i programmet fått den uppmärksamhet som dom förtjänar, men nu ändrar Kristian Luuk på det en gång för alla. Välkommen på en svindlande resa till en värld av saker du redan trodde att du visste allt om.

”Veckans ord” med Kristian Luuk har premiär 21:00 26 mars i SVT1 och på SVT Play

Foto: Pernilla Thelaus/SVT