GALA magasin
You Are Reading
Gunde Svan och Marit Björgen programleder nya säsongen av ”Sverige mot Norge”
0
Film & TV

Gunde Svan och Marit Björgen programleder nya säsongen av ”Sverige mot Norge”

Gunde Svan

Svenske skidlegendaren Gunde Svan får i år sällskap av den norska OS-drottningen Marit Björgen, som programledare för säsong tre av ”Sverige mot Norge” på TV4.
Programmet, där norska och svenska skidstjärnor möts i tuffa lagtävlingar, börjar spelas in utanför Oslo under nästa vecka.
– För mig är detta en ny roll på en ny arena, och förutom att jag verkligen ser fram emot det känner jag lite fjärilar i magen. Men jag tycker att det är bra och det gör mig extra skarp och fokuserad. Precis som i sport är det också viktigt i den här rollen att vara på tå och leverera där och då, säger Marit Björgen.

I vinter på TV4 är det återigen dags för norska och svenska skidhjältar att göra upp i andra tävlingsmoment än skidspåret. Skidlegendarerna Gunde Svan och Marit Björgen programleder säsong tre av tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge.” Tillsammans kommer de att leda idrottsstjärnor genom lagtävlingar, individuella stafetter och dueller. För vinnarna i varje tävling väntar viktiga poäng och för förlorarna väntar ett straff med högt underhållningsvärde.

Marit Björgen, som är den främsta skidåkaren på damsidan någonsin med 18 VM-guld och 8 OS-guld, var en av deltagarna i fjolårets säsong. Till årets säsong gör Björgen alltså Gunde Svan sällskap i programledarrollen.

– Jag känner att Sverige mot Norge är ett program som passar mig bra, och så känns det också tryggt att veta att jag får en så pass erfaren programledare som Gunde Svan vid min sida, säger Marit Björgen.

Gunde Svan håller med och ser fram emot att jobba med Björgen.

– Det känns jätteskönt att få komma igång och jobba igen efter ett märkligt år med inställda program. Det ska såklart bli väldigt roligt att jobba ihop med Marit, hon går säkert in lika hårt för programledarrollen som hon alltid gjort för skidåkningen, säger Gunde Svan.

I Sverige mot Norge ges tittarna även möjligheten att bekanta sig bättre med skidhjältarna när de båda lagen samlas vid middagsbordet för samtal och aktuella teman från idrottarnas karriärer. Programmet spelas in utanför Oslo med start under nästa vecka.

Säsong tre av Sverige mot Norge sänds i vinter på TV4 och TV4 Play. Programmet sänds även på norska TV2 under namnet Landskampen.

 

Foto: Helene Kjærgaard Sviland/Espen Solli/TV2.