GALA magasin
You Are Reading
NK lanserar doftljusserie med koppling till varumärkets historia
0
Inredning & prylar

NK lanserar doftljusserie med koppling till varumärkets historia

Doftljus

I samband med att julen startar på varuhuset NK lanseras en limiterad serie exklusiva doftljus under namnet ”NK Heritage”. Serien som består av fyra doftljus är utvecklad av parfymören Linda Landenberg Holst och har fått namnen Silhuett, Loris, Abrazo och 1913 – alla inspirerade av olika händelser i NK:s historia. Doftljusen säljs i begränsad upplaga och finns att köpa på NK i Stockholm och Göteborg från den 12 november.

NK Heritage är namnet på en kollektion produkter med inspiration hämtat ur NK:s historia. Först ut är en serie exklusiva doftljus som finns i fyra olika utföranden, alla med sina egna unika doftessenser och historiska koppling till varuhuset. Till doftljusen har väl utvalda råvaror som vegetabiliskt vax och blyfri bomullsveke använts. Behållaren är munblåst och producerad i staden Grasse i Frankrike, hjärtat av parfym i Europa och kan återanvändas som en dekorativ inredningsdetalj när ljusen har brunnit ut.

– Under året har vi utforskat möjligheterna till att ta fram egna produkter under NK:s varumärke. Förutom att NK ofta är först med det senaste finns även en fantastisk historia och många av våra kunder har en nära relation till varumärket. Därifrån föddes idén om att skapa en kollektion av produkter under namnet NK Heritage. Det är ett sätt för oss att hylla vårt arv och ett sätt att uppleva NK med ett annat sinne, säger Karin Wickberg, marknadschef Nordiska Kompaniet.

Doftljusen har skapats av Linda Landenberg Holst, en av Sveriges främsta parfymörer. Linda arbetade under några år på NK och utvecklade då den så omtyckta tjänsten ”Doftkonsultationer” hos NK i Stockholm & Göteborg.

– Med kollektionen så är min strävan att bjuda in kunden till ett nytt NK rum. Här lyfter jag fram återblickar från NK:s rika historia som bjuder på glädje men även dagdrömmar med ett språk som skall möta kunden utan ålder. NK Heritage speglar en mångfald och njutning i vardagen och tar såväl emotionell som visuell plats för kunden, säger Linda Landenberg Holst, parfymör.

Silhuett
Som en av flera exceptionella upplevelser valde Nordiska Kompaniet 1931 att anlägga en 9-håls golfbana på varuhusets takterrass. Doften är inspirerad av körsbärsblommor från Kungsträdgården, friska Östersjövindar och nyklippt gräs där du står på terrassen och blickar ut över Stockholms silhuett. Noter: nyklippt gräs, grapefrukt, enbär, svart vinbär, koriander, petitgrain, cederträ
Loris
Midsommarafton 1924 tar NK-husets byggherre Ivar Kreuger sin motoryacht Loris ut i Stockholms skärgård. I sällskap för firandet på ön Ängsholmen är bland annat skådespelerskan Greta Garbo. Doften är inspirerad av den sobra lyx träbåten ger intryck av, fuktiga klippor och ljusa sommarnätter. Noter: apelsinblom, kaprifol, iris, galbanum, cederträ, patchouli

Abrazo
År 1920 öppnade Nordiska Kompaniet ett varuhus i Buenos Aires, Argentina, där man bland annat introducerade svensk möbelkonst och design. Doften är inspirerad av den söta kolakrämen dulche de leche som används i många argentinska efterrätter. Noter: blodapelsin, jasmin, dulce de leche, nybakad kaka, vetiver, amber

1913
Detta var året då Nordiska Kompaniet slog upp portarna i Moskva, vilket även var en epok som för många förknippas med glädje och framtidstro. Inspirationen till doften handlar om en bekymmersfri tid då man under en pompös livsstil tog ut svängarna och var vågad. Precis som tidens spegel är doften svulstig och rik på utsökta råvaror som handplockade rosor. Noter: saffran, ros damascena, tobak, kakao, kanel, amber, rökelse

NK Heritage doftljusserie säljs i begränsad upplaga och finns att köpa på NK Heritage pop-up yta, Plan 1 i Stockholm och på NK i Göteborg från den 12 november till den 31 december, så länge lagret räcker.

Pris: 795 kronor styck. Vikt, 300 gram. Brinntid, 60 timmar.