GALA magasin
You Are Reading
Från handväska till porslin – Rosenthal och Versace presenterar Virtus Gala
0
Inredning & prylar

Från handväska till porslin – Rosenthal och Versace presenterar Virtus Gala

Versace

Porslinsproducenten Rosenthal har samarbetat med modehuset Versace i snart 30 år – ett samarbete som resulterat i att några av Versaces allra mest karaktäristiska mönster har applicerats på porslin av finaste kvalitet. I juni 2021 presenteras Virtus Gala – en porslinsserie som är en hommage till modehusets bästsäljande väska Virtus.

Handväskan Virtus lanserades 2019 och är en direkt referens till den romerska gudinnan Virtus som stod för mod och styrka, något som på ett elegant vis återspeglas i väskans design, som ska agera som en sköld åt kvinnorna som bär den. Den svarta skinnväskan kläs även av ett V i guld, en detalj som återfinns i modehusets omfattande arkiv av mönster och symboler.

Versace

 

I Virtus Gala har Rosenthal och Versace tolkat väskans design i ett svart, vitt och guldigt mönster som kombineras med Versaces barocka estetik. Det guldfärgade V:t är centrerat i designen och omsluts av akantusblad. Serien, som består av både tallrikar, koppar och uppläggningsfat, går att få med vit eller svart bakgrund, vilket erbjuder flera dimensioner till dukningen när de olika varianterna kombineras med varandra.

Versace

 

Rosenthal meets Versace
Samarbetet mellan Versace och Rosenthal etablerades redan 1992 efter en förfrågan från Gianni Versace. Gianni ville skapa ett livsstilskoncept för modehuset och menade att “Versace är en attityd till livet, och för de som har gjort det valet, så borde det inkludera allt”. I Rosenthal fann Versace en perfekt partner och sedan dess har de två tillsammans erbjudit porslin till de mest exklusiva hemmen.

Versace

Produktinformation
Fat
Design: Donatella Versace
Storlek: 12 cm
Material: Porslin
Pris: 395 kronor

Produktinformation
Kopp
Design: Donatella Versace
Storlek: 28 cl
Material: Porslin
Pris: 1 039 kronor

Produktinformation
Tallrik
Design: Donatella Versace
Storlek: 33 cm
Material: Porslin
Pris: 2 169 kronor

Versace

Om Versace
Versace grundades 1978 av Gianni Versace och räknas som ett av världens ledande modehus. Med dekadenta mönster och excentriska uttryck har Versace blivit en symbol för italiensk lyx och extravagans. Designen av Versace ligger numera i händerna på Gianni Versaces syster, Donatella Versace, som även är kreativ chef för varumärket. Donatella har valt att utveckla och återlansera klassiska mönster och uttryck från varumärkets DNA.

Versace

Om Rosenthal
Rosenthal är ett av Tysklands äldsta och mest traditionstrogna företag – men samtidigt också ett av de mest moderna. Bolaget grundades för över 140 år sedan och har sedan dess försett såväl privatpersoner som företagskunder inom hotell- och restaurangbranschen med exklusivt porslin. Innovation och kreativitet genomsyrar hela Rosenthals sortiment, och produkterna kännetecknas av en exceptionell form, funktion, kvalitet och ett genuint hantverk som kommit att representera en kulturell tillgång för hela Tyskland. Genom åren har Rosenthal tilldelats över 500 designpriser.

Rosenthal har även gjort sig kända för sina gränsöverskridande samarbeten med modevärlden, inte minst genom kollektioner framtagna tillsammans med modehus som Versace och Pucci. Produktionen sker i Rosenthals egen porslinsfabrik i Selb och porslinsfabriken Thomas am Kulm i Speichersdorf, som erbjuder några av porslinsindustrins mest avancerade produktionsanläggningar med ett starkt fokus på hållbar tillverkning och noggrann användning av resurser.