GALA magasin
You Are Reading
Bernadotte & Kylberg lanserar globala designvarumärket NJRD
0
Inredning & prylar

Bernadotte & Kylberg lanserar globala designvarumärket NJRD

Bernadotte och Kylberg

Designduon Bernadotte & Kylberg och Nordic Nest bryter ny mark tillsammans genom att lansera det nya globala design- och livsstilsvarumärket NJRD. Med fokus på det skandinaviska designarvet, minimalism, funktionalitet och grafiska detaljer presenteras nu NJRD:s första kollektion som består av tuftade och vävda mattor, en porslinsserie i fyra färger och följsamma plädar tillverkade av återvunnen bomull. Genom Nordic Nests globala och marknadsledande position inom skandinavisk design kommer försäljningen och distributionen av NJRD nå ut till över 70 länder redan från start.

NJRD

– Med NJRD har vi till fullo kunnat förverkliga våra visioner som formgivare och bygga ett helt nytt design-DNA. Det var en ny upplevelse att ständigt ifrågasätta och fördjupa och bolla dessa idéer med oss själva och Nordic Nest, och vi är glada och stolta över att nu få presentera det nya varumärket tillsammans, säger formgivaren Carl Philip Bernadotte.

NJRD vill utforska det osedda i vardagen och framhäva vad som sker i de vilsamma mellanrummen genom att skapa design för skandinaviska stunder. Därför var det ett naturligt beslut att röra sig i det samtida formspråket, sprunget ur skandinavisk minimalism. Den skandinaviska naturen och livsstilen är central för varumärket och i den första kollektionen återfinns naturens färger och former på ett lekfullt och grafiskt sätt, i produkter som snabbt finner en naturlig plats i vår omgivning och våra hem.

För Bernadotte & Kylberg låg en stor del av glädjen med att skapa NJRD:s första kollektion i att följa den fysiska resan från skiss till färdiga produkter. De textila inslagen var givna sedan start, likaså de inbjudande färgerna som pryder varumärkets första servis.

NJRD är Bernadotte & Kylberg och Nordic Nests gemensamma varumärke, där designduon står för all formgivning. Bernadotte & Kylberg har tidigare skapat design för ledande svenska och internationella varumärken som till exempel Hästens, Georg Jensen, Stelton, Zwiesel. Designduon har tilldelats flera prestigefulla priser, bland annat TableWare International Award of Excellence 2020, Red Dot Award i kategorin ”High Quality Design” och German Design Gold Award.

Stark global närvaro från start
Namnet NJRD (uttalas ”Njord”) bygger på en ordlek sprungen ur nordisk mytologi och gudanamn, men varumärket har en otvivelaktigt modern framtoning i sina digitala kanaler. Genom den digitala plattformen och partnern Nordic Nest får varumärket en stark global närvaro då den första kollektionen lanseras och når ut till 70 marknader på över 10 språk från start.

– Vi på Nordic Nest är väldigt glada över att ingå partnerskap med Bernadotte & Kylberg där vi tillsammans lanserar NJRD och ytterligare stärker vår position inom skandinavisk design och inredning, berättar Bank Bergström, vd på Nordic Nest.

– Kombinationen av deras framstående formgivning tillsammans med vår förmåga att erbjuda en global kundupplevelse, ger människor chansen att uppleva skandinavisk formgivning när den är som bäst. Detta oavsett om de bor i Sydkorea, Tyskland, USA eller Skandinavien, säger Bank Bergström, vd på Nordic Nest.

NJRD lanseras på NJRD.com och Nordic Nest med global säljstart den 12 november 2020

Om NJRD
Historien bakom NJRD börjar 2020, väckt av en passion för den nordiska naturen och dess ljus, tillsammans med övertygelsen att bra design handlar om funktionell enkelhet i allt från valet av material till form och färg. Därför är Skandinavien en så magisk källa till inspiration. NJRD:s grundläggande princip är att skapa design som hittar en naturlig plats i din miljö, och bidrar till fler skandinaviska stunder. NJRD, eller ”Njord” som det uttalas, är ett samarbete mellan designbyrån Bernadotte & Kylberg och Nordic Nest.

Om Nordic Nest
Med passion för skandinavisk designtradition och livsstil vill Nordic Nest hjälpa människor skapa hem att älska. Med över 30 000 design- och inredningsprodukter från fler än 200 utvalda varumärken är Nordic Nest Skandinaviens marknadsledande aktör inom heminredning. Företaget, som har sitt säte i Kalmar, Sverige, grundades ursprungligen år 2003 och hjälper idag kunder i över 70 länder och på 10 olika språk att skapa välkomnande hem.

Om Bernadotte & Kylberg
Designbyrån Bernadotte & Kylberg grundades 2012 av Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg och har sedan dess skapat design för ledande svenska och internationella varumärken som till exempel Hästens, Georg Jensen, Stelton, Zwiesel och många andra. Bernadotte & Kylbergs designfilosofi är att skapa unik, hållbar och tidlös design med ett starkt fokus på såväl maximal användarnytta som hög designgrad. Duon ser det som sin uppgift att genom nya texturer, material och tekniker ifrågasätta hur vi använder och ser på ett objekt – och på så vis skapa innovativ design som håller över generationer. Bernadotte & Kylberg har bland annat tilldelats TableWare International Award of Excellence, Red Dot Award i kategorin ”High Quality Design” och German Design Gold Award.