Hej! Nu är det ju verkligen dags att läsa romaner (eller kanske deckare?) baka chokladkakor och äta dem med bär. Idag blev det en tigerkaka, men jag kallar den för marble cake, tack vare den marmorerade glasyren. Här får du ett bra recept som är lätt att lyckas med. När kakan kallnat, ringlar du över smält vitt- och mörkchoklad, den kan gärna vara varm.
Flera bilder på kakan finns på mitt instakonto @tastybylenasoderstrom
Lycka till i sommarköket!
Tigerkaka med chokladglasyr
Det är läckert att glasera tigerkakan med två sorter choklad- vit och mörk.
Till: 1 kaka, 8-10, bakad i en stor form från Nordicware, @Hippiedeluxese
225 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
2/3 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
4 dl kakmjöl med bakpulver
5 msk kakaopulver
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
jordgubbar
Vispa ihop smör och socker vit och pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop. Sikta ner vaniljpulver och mjöl och blanda ihop till en jämn smet.
Fördela hälften av smeten i en smord och bröad kakform.
Blanda resten av smeten med resten av mjölken. Sikta ner kakaopulver och blanda till en jämn smet.
Lägg smeten i stora klickar runt den ljusa smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter, eller tills kakan är klar, känn med provsticka.
Låt kakan svalna.
Smält chokladen var för sig.
Lägg upp kakan på ett serveringsfat, ringla över dem båda chokladsorterna och låt chokladen stelna. Servera med jordgubbar.