GALA magasin
You Are Reading
Luzette bjuder in till försommarfest med roséviner från Provence
0
Mat & dryck

Luzette bjuder in till försommarfest med roséviner från Provence

Den 31 maj bjuder franska brasseriet Luzette in till en försommarfest med fullt fokus på södra Frankrikes soliga mat- och dryckeskultur. Under Fête de la Provence kommer gäster kunna avnjuta allt som hör Rivieran till, det vill säga mycket fisk- och skaldjursrätter och en rad friska roséviner från vinmakaren Minuty.


”Om det är några som vet vilka viner som går bäst ihop med sommarsolen är det livsnjutarna i soliga Provence, och Minuty gör enligt oss helt klart de bästa rosévinerna. Vi har serverat Minuty’s flaskor väldigt länge och fått en nära relation till vinmakarna med flera besök på deras vingård utanför S:t Tropez. Under kvällen kommer vi öppna flera olika Minuty-viner, även några i det lite mer exklusiva slaget”, säger Milovan Bulatovic, sommelier på Luzette.


Om vädret tillåter kommer uteserveringen fyllas med levande musik och från köket serveras bland annat grillad havsaborre med gremolata och sommarprimörer. Dessutom utlovas en och annan överraskning.
”Vi älskar att ställa till med såna här saker, så självklart vill vi ta i från tårna. Vår hovmästare Ben är uppvuxen i Monaco så han har kommit med en hel drös idéer på vad vi kan hitta på. Frågan är bara om det får plats en Formel 1-bil här inne?”, säger Anders Agestam, restaurangchef på Luzette.
Fête de la Provence äger rum på Luzette den 31 maj mellan kl 15–23. Bordsbokning sker via luzette.se

OM LUZETTE:
Luzette är ett franskt brasserie beläget i den ursprungliga ankomsthallen på Stockholms centralstation. Utöver att servera klassiska franska rätter vill brasseriet också utforska och erbjuda alla olika delar av det franska köket, dels inom landets regioner, men även de som kan återfinnas utanför Frankrikes gränser.