GALA magasin
You Are Reading
Nu öppnar restaurang Skeppsbron 10
0
Mat & dryck

Nu öppnar restaurang Skeppsbron 10

Skeppsbron 10

Idag öppnar den nya restaurangen Skeppsbron 10 i Sjöfartshuset i Gamla stan. Teamet bakom satsningen består av kockar med lång erfarenhet från stjärnkrogar runt om i världen. På menyn finns genomarbetade mellanrätter på lokala råvaror i säsong med smak från hela världen.

 

Tartlette med sockersaltad strömming samt Svensk löjrom på friterad steambun.

Skeppsbron 10 ligger i Sjöfarthuset som är ett av de mest välbevarade 1600-talshusen längst med hamnkajen i Gamla stan. Gatuplanet i fastigheten har nu totalrenoverats för den nya restaurangen med bibehållen charm. Bakom satsningen står krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris.

Hamashi Sashimi

I köket på Skeppsbron 10 huserar köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström. Christian Siberg är väletablerad tävlingskock som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år på raken. Menyn består av snacks och mellanrätter samt en fast meny. Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong som tillagas med både hög teknik och lekfullhet.

Skeppsbron 10
Glaserad EKO-rödbeta

– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran, säger Lowe Karlsson som är krögare på Skeppsbron 10. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar.

Vinkällaren på Skeppsbron 10 består främst av klassiska viner som väljs ut i nära samarbete med köket för att passa rätterna. Cocktailbaren leds av Erik Nilsson som framgångsrikt deltagit i internationella bartendertävlingar. Hans dryckeslista består av kvalitetssprit samt innovativa cocktails som matchar ambitionen i köket.

Skeppsbron 10 slår upp dörrarna 20 april och håller öppet kvällstid från tisdag till lördag. Restaurangen har 48 sittplatser samt ytterligare 12 platser på ett chefs table i köket.

Om Skeppsbron 10
Restaurangen Skeppsbron 10 ligger i gatuplanet på Sjöfartshuset i Gamla stan med restaurang, cocktailbar och chefs table. Verksamheten drivs av Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som både arbetet som kockar på stjärnkrogar i världen. Sedan tio år tillbaka driver de verksamheten i Sjöfartshuset med festvåning, konferens och catering.

Foto: Tilda Tillman