GALA magasin
You Are Reading
Linnea Henriksson i normbrytande kampanjsamarbete med Ellos
0
Stil & skönhet

Linnea Henriksson i normbrytande kampanjsamarbete med Ellos

Linnea Henriksson

Ellos lanserar nu ännu en Made by Women-kampanj, där Linnea Henriksson tolkar Ellos-låten ”Walk with me”. Förutom att låten hörs i kampanjfilmerna får vi även se artisten själv agera framför kameran – ”Musiken och filmen går ju hand i hand, och genom att vara med i filmen på det här sättet fick jag vara den jag är i musiken även där”, säger Linnea Henriksson.

Linnea Henriksson

Tidigare har Loreen, Molly Sandén och Tove Styrke tolkat Ellos låt ”Walk with me”, som skrevs av artisten Julia Jonas för Ellos. Låten är en del av Made by Women – ett kampanjkoncept och initiativ som Ellos startade för några år sedan. Syftet med initiativet är att på olika sätt hylla kvinnokroppen, kvinnoskapet och att ta ställning i jämställdhetsfrågor.

”Eftersom vi är ett modeföretag som riktar sig mot kvinnor måste vi också ta ansvar för hur vi framställer kvinnokroppen. Vi behöver också – alltid – ifrågasätta narrativet vi skapar kring vad det är att vara kvinna och hela tiden utmana oss själva. Det var därför vi initierade Made by Women – ett kampanjkoncept skapat av och för kvinnor. Det är en ständig påminnelse om vårt uppdrag och det ansvar vi vill ta”, säger Westlund.

Linnea Henriksson

Made by Women är en omfattande satsning där de stora kampanjerna ofta inkluderar en kvinnlig artist som tolkar kampanjlåten. Linnea Henrikssons version är melankolisk och vacker, med en underton av ”skit samma, vi går vår egen väg”. Den poppigt upplyftande tonen gör låten till en som vi gärna lyssnar på hemma i vardagsrummet tillsammans med vänner och familj.

Linnea Henriksson

”Jag hoppas man smittas med lite ”äsch”-inställning. Och att man blir sugen på att ringa sin kompis. Jag är personligen väldigt trött på att matas med att jag ska vara stark, att jag är stark. Det finns såklart en massa positivt i det med, men jag tycker man glömmer att det är helt jävla OK att vara svag också. Att inte orka bära allt själv. Att få göra fel, eller inte komma hela vägen. Det är okej, DU är okej och värd din och andras kärlek och beundran då med. Även om vi inte går igenom samma saker så finns det en förståelse för att livet svänger och det är fint tycker jag. Och vi går med varandra genom allt”, säger Linnea Henriksson.

Kampanjen lanserades vecka 37 på Ellos site.