GALA magasin
You Are Reading
Edblads nya vinterkollektion – hyllar livsglädje
0
Stil & skönhet

Edblads nya vinterkollektion – hyllar livsglädje

Vinterns kollektion från Edblads designstudio för 2023 är en fortsättning på höstkollektionens livsbejakande uttryck i både former och materialval, med starkt fokus på trenden med det kurerade örat och mängder av unika öronutsmyckningar för säsongens fester.

Inspirationen till formspråket i vinterkollektionen för 2023 är, precis som höstkollektionen, hämtad från livets små underverk.
Som en uppmaning att uppskatta nuet, men även passa på att ta för sig och njuta, något som ju är extra aktuellt vid vinterns alla festligheter med vänner och familj.

– Istället för att blicka bakåt för inspiration tar vinterkollektionen avstamp i nuet och blickar framåt. Den påminner oss att
glädjas idag och imorgon och inte ta saker och ting på så stort allvar, förklarar Sara Althini, Brand & Digital Director
på Edblad.

 

Cadence Maxi

Cadence Maxi är en lek med proportioner med trendriktiga stora klotrunda pärlor med härlig tyngd och glans.
Samtliga delar har guld och ståldetaljer.

Cadence

Ordet Cadence betyder rytmisk rörelse, en inspiration som är tydlig i seriens mer nedtonade shoulder dusters, samt
armband och halsband med mindre pärlor, båda med justerbar längd.

 

Trinity

Att placera tre stenar på rad är ett klassiskt vintageamanér som är elegant både till vardag och fest. I den här treenigheten möter en bred, rundad kedja stenarna i en elegant klofattning i halskedja, örhängen och kompletterande ring.

Infinity

Edblad skapar smycken som ska kunna bäras länge. Som tidlöst vackra Infinity i guldplätering och stål med sin stilrena evighetssymbol och små cubic zirconia-stenar som löper över en av skenorna. Ett smycke att älska för evigt.

Luminary, Luminary Jet

Utgångspunkten för Luminary-serien är örhängen som tar fasta på fringe-trenden. En glittrande multiserie som lyser upp vilken fest som helst och kan mixas och matchas i det oändliga. Finns även i specialversionen Jet med dramatiska svarta stenar.

Petite

PetiteMulti är en del av Edblads Essentials-serie, med små glittrande stenar för fest eller till vardags. Serien genomsyras av säsongens formspråk med former som påminner om stjärnor på en mörk natthimmel.

One studs (Crown, Plain)
Serien med studs i olika utformingar är ett perfekt komplement till säsongens större statementörhängen, för de som har fler hål i örat och vill mixa och matcha cuffs, studs och större delar för att skapa unik ear deco.

HyperFocal: 0

Polaris, Polaris Black
Polstjärnan är den som lyser starkast på himlen. Serien Polaris i guldplätering och stål med klar kubisk zirkonia erbjuder flera sätt att applicera ear deco-trenden genom att kombinera större delar med enklare studs. Finns i en specialutgåva med rockiga svarta stenar.

Sirius Chain och Sirius Kids

Sirius-serien består av halsband och armband med pansarlänkar som kantats av Sirius, våra utskurna små stjärnor. De lite större studsen tar för sig och den här säsongen finns även en liten mini-me-variant med söta små hoops samt ett multiarmband
för barn.

Charmentity

Vinterkollektionens tillskott till Charmentity-serien, ett vackert lås och nyckel är en klassisk symbol i smyckessammanhang.
Till en partner som nyckeln till ditt hjärta och till en ung människa, som en önskan om framtida lycka och frihet.

Verve

Inspirationen till serien Verve är hämtad från fyrverkerier. Strösslad med glittrande kubisk zirkonia är den perfekt för vinterns alla festligheter och inte minst nyårsafton – och bygger vidare på ear deco-trenden.

Luxe Duo
I Luxe Duo har en älskad favorit fått en uppdatering, och en ny dimension, i form av ett slätt band intill den glittrande med handapplicerade stenar i kubisk zirkonia. Kommer som örhängen och ring, samtliga med tidlös festkänsla.

Andorra Duo

Eleganta Andorra är på en variant av en tidigare storsäljare som utvecklats för att skapa ett mjukare formspråk. Serien består av creoler i två storlekar, en ring och ett enkelt stelt armband prytt med cubic zirconia på ovansidan.

Allt för det kurerade örat
Flera av serierna i vinterkollektionen, som gnistrande och glimmande Verve och Luminary, är inspirerade av ear deco-trenden. Konstfulla och iögonfallande fringeörhängen med kaskader av stenar som forsar ner från örat, och så kallade shoulder dusters, dramatiska långa örhängen som når ända ner till axeln.
– Det här är dramatiska statementsmycken för ett öra eller båda, som kan kombineras med enklare earcuffs eller studs för att skapa ett konstfullt uttryck som är både maximerat och helt unikt, förklarar Sara.

Stjärnor, snökristaller och fyrverkerier
Vinterkollektionen genomsyras av en känsla av fest och glamour med pärlor, glittrande stenar och fästen i guldpläterat
stål, men även i design en med tidlösa former som stora klot och stjärnor för säsongens alla fester. Stilen är både elegant och livfull med mycket flärd i kompositioner som verkligen sticker ut och tar för sig. Nyckelmaterial i vinter är pärlor som i maximalistiska Cadence Maxi, och kubisk zirkonia i fyrverkeriinspirerade Verve och glammiga och maxade serien Luminary.

Edblad utökar också sin uppskattade serie Charmentity i vinter.
– Till vintern utökar vi berlockerna i Charmentity-serien med en nyckel och ett hänglås. Två klassiska symboler för lycka, frihet och självständighet men även för kärlek, som nyckeln till någons hjärta. Perfekt att ge bort som julklapp, avslutar Sara Althini.