GALA magasin
You Are Reading
Edblad fortsätter att stötta Kvinna till Kvinna
0
Stil & skönhet

Edblad fortsätter att stötta Kvinna till Kvinna

Precis som tidigare års kollektioner är flera av smyckena i Edblads vårkollektion 2024 inspirerade av starka kvinnor. För fjärde året i rad stöttar man organisationen Kvinna till Kvinna med ett specialframtaget smycke, i år med inspiration från 1970-talets L.A.

Känslan av vikten av lika rättigheter för alla och möjligheter för kvinnor är något som går som en röd tråd både genom Edblad som organisation och i designstudions smyckesdesign. Varje år designar man ett smycke till förmån för en utvald organisation, där en del av försäljningen från smycket går direkt till denna. Edblad har även stående samarbeten med ett antal organisationer som man stött under en längre tid inom ramarna för projektet Helping hand.

– Våra välgörenhetsprojekt ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Sedan Helping hand startades har vi med våra kunders hjälp samlat ihop över 3 miljoner kronor till olika hjälporganisationer, berättar Sara Althini, Brand & Digital Director på Edblad.

Inspirerat av en viktig tid för frigörelse
Inspirationen till formspråket i Edblads designstudios vårkollektion för 2024 är hämtad från 1970-talets L.A., laddad med en kombination av urban chic och avslappnad glamour. Formerna är lekfulla och arkitektoniska i ett tidlöst designspråk som får bäraren att känna sig som en stjärna.
1970-talet var ju även ett årtionde som präglades av stora förändringar för kvinnors rättigheter och möjligheter i samhället, och årets Helping hand-design går helt i linje med den tematiken. Smycket bygger på Venussymbolen i ett statementhalsband och hoops graverade med texten ”We stand together”. En form och ett budskap som både tar för sig och tar tydlig ställning.
– Vi tror på smycken som berättar en historia om tillfället och bäraren. Som ett sätt att göra dem till minnen som man älskar och vill bära länge, men även som ett sätt att visa var man står i olika frågor, förklarar Sara Althini.

Kvinnor som står tillsammans
Kvinna till Kvinna är en svensk kvinnorättsorganisation som bildades 1993 som en reaktion på våldet mot kvinnorna i kriget på Balkan. Organisationen arbetar bland annat med att förhindra våld mot kvinnor och stärka deras ekonomiska rättigheter samt rätt till utbildning och makt över sina egna liv. Det här är något som ofta skapar bättre förutsättningar för deras barn och i förlängningen långsiktiga effekter i hela samhället. Tillsammans med över 100 partnerorganisationer är man idag en av världens främsta kvinnorättsorganisationer som når ut till drygt 20 länder där hjälpen behövs som bäst.
Vårkollektionens Helping hand-serie Together lanseras 22 februari i samband med Internationella kvinnodagen. För varje sålt smycke under 2024 går 50 kr till Kvinna till Kvinna.

 

 

Helping hand-kollektionen finns även i guld.