GALA magasin
You Are Reading
Låt mig sammanfatta 2021
0
Blogg - Joelina Claesson

Låt mig sammanfatta 2021

Jag tänker ofta att jag vill ta mig de där 5-10 minuterna varje kväll för en liten stund av skrivande reflektion. Köpa mig en särskild bok. En extra fin sådan. Som plockas fram en liten stund varje kväll. För att samla ihop och reflektera. Bara för mig. Det får inte bli en prestation. Inga krav får finnas. Inga måsten eller borden. Det blir vad det blir. Ibland kortare. Ibland längre. Allt räknas. Och jag gör det för mig. Har försökt några gånger tidigare, men inte hållit i och hållit ut. Kanske varit för ambitiös. Kanske har syftet inte varit glasklart. Du vet. Så där som annat i livet som kommer av sig. Kanske när saker kommer utifrån. Istället för inifrån. Kanske när det inte finns ett tydligt därför! När därför blir ett varför.


Tänker att jag börjar idag. Men just idag gör jag det i en lite annan form. Tänker att starten för detta blir att blicka tillbaka på året som gått. Vad har jag lärt mig om mig själv? Wow, väldigt mycket faktiskt! Det här året har verkligen fått mig att grunda ner och landa mina tydliga värderingar. Vet exakt var jag står. Kommer så starkt inifrån och ingen kan rucka det.

Om jag sammanfattar detta år med tre ord, vilka är det? Låt mig fundera och mejsla ut dem noggrant. Ett kommer till mig direkt, de andra två ska få lite mer tid. Vad har varit mest betydelsefullt? Min familj. Lätt. De är mitt allt när allt kommer omkring. Alltid.

Vad önskar jag mer eller mindre av kommande år? Vet exakt vad jag önskar mindre av. Mer av… låt mig tänka. Jo, jag vet! Hur vill jag tacka för året som gått? För mig är mitt största tack av allt så super-tydligt. Eller det är egentligen två. Ett av dem hänger ihop med de oerhört viktiga människor i mitt liv som jag vill sända ut världens största TACK till nu när året går mot sitt slut. Du som vet, jag vet att du vet. Jag har valt ut ett enstaka ledord som ska guida mig genom nästa år. Det ordet är… bara mitt. Nu. Årets sista dagar, låt mig ta mig extra tid för eftertanke. Hjälp mig att se hur året har berikat och stärkt mig. Gör mig ödmjuk inför att ha fått vara med ännu ett år och hjälp mig att hedra de dagar och månader som är på väg. Låt mig känna det högtidliga i att leva. Varje dag. TACK.