GALA magasin
You Are Reading
LAGA ÄPPELCARPACCIO TILL JUL!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

LAGA ÄPPELCARPACCIO TILL JUL!

Hej alla GALAMAGASINETS vänner! har gått igenom mina julrecept

och vill dela med er några av mina absoluta favoriter, alla är otroligt

enkla att laga. Först kommer ett recept med svenska juläpplen.

Vill du ha mera inspiration från mig, kolla mitt instakonto @tastybylenasoderstrom

Du kan också hitta mina recept på många matsajter, t ex

alltommat.se

coop.se

koket.se

hemtrevligt.se

för att nämna några.

Äppelcarpaccio med ädelost

Tips, du kan förbereda rätten 1-2 timmar i förväg. Blanda då äppelskivorna med citronsaften i en bunke och häll på iskallt vatten så att det bara täcker, ställ kallt. Ta upp äppelskivorna och låt dem rinna av när du gör salladen. Äppelskivorna blir även mera krispiga i citron- och vattenbad.

4 pers

Tid: 15 minuter

 

1 rödlök

1/2 dl valnötskärnor

125 g ädelost

6-8 juläpplen

färskpressad saft av 1/2 citron

½ krm nymalen svartpeppar

 

Dressing:

1 msk flytande honung

3 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1/2 krm salt

 

Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Hacka valnötterna. Dela ädelosten i små bitar.

Skär äpplena i tunna skivor, använd gärna mandolin. Blanda de genast med citronsaften, så att de inte mörknar.

Varva äpelskvor, rödlök och persilja i två-tre lager på ett stort serveringsfat. Ringla dressingen mellan lagren och över äpplena. Garnera med valnötter och ädelost. Peppra.