Hej alla GALAMAGASINETS vänner! har gått igenom mina julrecept
och vill dela med er några av mina absoluta favoriter, alla är otroligt
enkla att laga. Först kommer ett recept med svenska juläpplen.
Vill du ha mera inspiration från mig, kolla mitt instakonto @tastybylenasoderstrom
Du kan också hitta mina recept på många matsajter, t ex
alltommat.se
coop.se
koket.se
hemtrevligt.se
för att nämna några.
Äppelcarpaccio med ädelost
Tips, du kan förbereda rätten 1-2 timmar i förväg. Blanda då äppelskivorna med citronsaften i en bunke och häll på iskallt vatten så att det bara täcker, ställ kallt. Ta upp äppelskivorna och låt dem rinna av när du gör salladen. Äppelskivorna blir även mera krispiga i citron- och vattenbad.
4 pers
Tid: 15 minuter
1 rödlök
1/2 dl valnötskärnor
125 g ädelost
6-8 juläpplen
färskpressad saft av 1/2 citron
½ krm nymalen svartpeppar
Dressing:
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1/2 krm salt
Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Hacka valnötterna. Dela ädelosten i små bitar.
Skär äpplena i tunna skivor, använd gärna mandolin. Blanda de genast med citronsaften, så att de inte mörknar.
Varva äpelskvor, rödlök och persilja i två-tre lager på ett stort serveringsfat. Ringla dressingen mellan lagren och över äpplena. Garnera med valnötter och ädelost. Peppra.