GALA magasin
You Are Reading
Kladdkaka a lá Gala!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Kladdkaka a lá Gala!

Visst ska du fira kladdkakans dag på söndag? Här bjuder jag på ett lättlagat recept på en underbar, chokladig och glittrig kladdkaka a lá Gala .

Garnera gärna med guldpulver och flisad choklad. En klick vispad grädder eller en liten kula vaniljglass passar fint till. Du kan också skippa glasyren och pudra kladdkakan med kakaopulver eller florsocker.

Lycka till i det egna köket!

Kladdkaka a lá Gala

Till 8 bitar:

 

125 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

3,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm flingsalt

 

Glasyr:

2 msk smör

1 dl grädde

150 g chokladknappar

 

Garnering:

25 g flisad choklad

ätbar guldpulver

 

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en kakform, ca 21 cm i diameter med bakplåtspapper.

Smält smöret.

Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och smulat salt.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i smöret. Sikta ner mjölblandningen och vispa ihop till slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Låt svalna.

Glasyr: Smält smöret i en panna. Häll i grädden och koka upp under omrörning. Ta av värmen och rör i chokladknapparna till en slät glasyr. Låt svalna, men inte stelna och bred glasyren över kladdkakan. Garnera med flisat choklad och ev guldpulver.