GALA magasin
You Are Reading
Konsten att leva
0
Blogg - Therése Neaimé

Konsten att leva

NY SINGEL UTE NU! ⭐️⭐️⭐️

”Therése Neaimé släpper ny singel – ”KONSTEN ATT LEVA”.- som en hyllning till människan med en uppmaning att fortsätta ”måla även när färgen tagit slut”. Om konsten att acceptera att vi ibland helt enkelt inte räcker till som människor men att vi duger ändå – precis som vi är!”

Regn fredag! Men vad gör väll det när det är dags för ännu ett singelsläpp. Så väldigt glad över denna låt och tacksam för ännu ett fint samarbete.

Med hopp om att inspirera handlar denna nya låt om just konsten att leva. Jag tänker att många av oss kanske känner för att ge upp när livet känns som mest tungt men att det då är viktigare än någonsin att fortsätta skapa den framtid man fantiserar om.  Att hämta kraft i att vi kanske inte alltid har alla svar men att vi duger lika bra för det. Låten handlar också om att leva här och nu och inte sätta sitt eget liv på paus i väntan på det där perfekta ”instagram” ögonblicket. Det kan vara så lät att snegla på allt det som ”grannen” har i stället för att faktiskt se allt det som vi själva åstadkommit och har.

”Konsten att leva” är min hyllning till människan, man som kvinna, som vågar följa sin egen övertygelse. Att vara stolt över sig själv, våga sticka ut och gå sin egen väg vare sig det gäller sin sexualitet, skaffa barn ensam eller följa sin dröm på andra sätt.

Att det kan vara en konst att leva tror jag att de flesta kan skriva under på. Jag tänker att det just därför är viktigare än någonsin att man vågar blotta sig med sina fel och brister men jag vill också belysa viktigheten i att det ibland kan vara lätt att gå vilse och spela någon annans spel. Att inte låta samhällets normer styra, behöva be om ursäkt eller be om lov hela tiden tror jag ger en frihetskänsla som är helande för både kropp och själ. Med låten vill jag även påminna om viktigheten att fortsätta ”leka” i vardagen. Om att inte glömma bort att plocka fram vår spontanitet. Min son sa en kväll: ”Mamma, du brukade vara mer lekfull” och det tog så hårt i hjärtat. Det gav mig en tankeställare om vad som är viktigt i livet – att ta oss tid och släppa fram barnet inom oss här och nu. Att lära oss konsten i att balansera mellan lek och allvar.

Hoppas ni alla ska tycka om denna! Var rädda om er och i helgen kommer solen! Kärlek

Spotify:

Text och musik: Gunnar Nordén, Maria Marcus, Ollie Olson, Emanuel Olsson och Therése Neaimé
Producent: Gunnar Nordén
Mastering: Björn Engelmann
Skivbolag: Yellowrhinestone Records

Youtube:

MUSIC VIDEO CREDITS: Production company – Future Records Concept & Treatment: Therése Neaimé and Malin Nicander DoP: Malin Nicander Director: Malin Nicander Editer/Post: Michelle Claase Grade: Emmy Kindstrand/ HALO art Location: Vasaparken, Stockholm/Sweden.

Single cover photo Karin Törnblom
Design and style Peter Englund Epic Productions, Peter Englund Single cover artwork Maria Westerberg

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."