GALA magasin
You Are Reading
Liv Mjönes om sin roll i internationella thrillern ”The Holiday”
0
Nöje

Liv Mjönes om sin roll i internationella thrillern ”The Holiday”

Liv Mjönes

Sju dagar, tre familjer, en lyxig semester på Malta – och en mördare. Det blir fort trubbel i paradiset i Viaplays nya internationella originalserie The Holiday. Serien är baserad på bästsäljande författaren T.M Logans bok med samma namn och har en rollista med flera välkända skådespelare, däribland Guldbaggenominerade Liv Mjönes. The Holiday har exklusiv premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay under hösten 2021.

För Kate (Jill Halfpenny) skulle det bli det perfekta sättet att fira sin 40-årsdag på – en resa till Malta med de närmaste vännerna och deras familjer. Den idylliska semestern vänds dock snabbt upp och ner när Kate upptäcker ett mystiskt meddelande på sin man Seans (Owen McDonnell) telefon som indikerar att han har en affär med en av hennes vänner. När hon i den kvalmiga medelhavsvärmen försöker närma sig sanningen, inser hon försent att insatserna är högre än hon kunnat föreställa sig – och att någon är beredd att döda för att hålla hemligheten gömd.

Svenska skådespelaren Liv Mjönes (Kyss mig, Advokaten) spelar Jenny den vackra hemmafrun som tidigare dejtat Kates man och som fortfarande står honom nära efter alla år. Hon hamnar snabbt på Kates radar som en av de misstänkta fruarna att ha en affär med hennes man.

– Det har varit oerhört kul att spela Jenny i den här serien som har allt en nagelbitande thriller ska ha – intriger, snabba vändningar och spänning. Att få jobba med regissören Laura Way var fantastiskt, bland det roligaste jag gjort, säger Liv Mjönes.

Förutom Jill Halfpenny (Mord i paradiset), Owen McDonnell (Killing Eve) och Liv Mjönes syns bland andra Aidan McArdle (Sens8), Siobhan Hewlett (The Syndicate) och Cat Simmons (Killing Eve) i rollerna.

– Med otroligt stark skådespelarensemble och ett riktigt superteam bakom kameran, reflekterar The Holiday precis det internationella innehåll vi vill investera i för att fortsätta röra oss mot den globala marknaden. Det är väldigt glädjande att snart kunna presentera den här fantastiska serien för våra tittare, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.

The Holiday består av fyra avsnitt à 60 minuter och har premiär på Viaplays samtliga marknader senare i år.

Foto: Kristofer Samuelsson