GALA magasin
You Are Reading
Kom med något smaskigt!
0
Blogg - Anna Jäderlind

Kom med något smaskigt!

 

Klienter som söker för sexuell problematik upptäcker ofta när vi börjar samtala att det finns annat som också skaver i relationen. Man känner sig inte helt trygg fast man kanske har det bra. Andra bråkar, mycket och ofta, och det påverkar också vår lust till sex.
Många önskar att våra relationer och vårt sexliv skulle funka utan att man behövde anstränga sig, men sanningen är att alla våra relationer behöver löpande omsorg och omhändertagande.

Sexuell lust är inte sällan ömtåligt. I början av en relation har vi ofta lust spontant, vi är förälskade och fulla av må-bra-hormoner som också väcker vår lust utan ansträngning. När vår förälskelse går över behöver vi oftare anstränga oss för att känna lust och särskilt om vi har mycket omkring oss. Stress och otrygghet är hot mot ett tillfredställande sexliv. Vi kan behöva anstränga oss hårdare för att känna lust och aktivt ta initiativ till sex för att det skall bli av.

Ofta börjar en samtalsserie hos mig med att vi pratar om hur man har det i relationen i stort, inte bara i sängen (eller var man nu har sex). Många har faktiskt inte heller sex alls, fast det kan verka så, och skäms och sörjer det sexliv man en gång hade. Andra kanske aldrig riktigt fått igång ett sexliv. Så det är inte alltid det blir så smaskigt, och att vi får börja i en annan ände än hur sexlivet fungerar. Jag får ofta frågor om mitt jobb och jag märker hur många som har ett behov att få prata och dela erfarenheter om sina nära relationer.

Jag kommer skriva mer om sex och hur vi fungerar sexuellt, hur lust fungerar och komma med råd och tips!

 

Foto: Alexander Krivitskiy